Ο Λυρόπουλος συνελήφθη ότι σκότωσε τη γιαγιά του...

Παραθέτουμε το Δελτίο τύπου, όπως στάλθηκε παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Φωτίου Λυρόπουλου

Α) ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ενώ έχει παρέλθει η πρώτη δικάσιμος της υπόθεσής μου στις 15 Δεκεμβρίου του 2014, και η ποινική διαδικασία εναντίον μου κινείται σε τελικά στάδια στον πρώτο βαθμό, βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα δικαστικό σύστημα το οποίο αρνείται πεισματικά να εισακούσει τις έντονες παρακλήσεις τόσο των μαρτύρων μου όσο και τις δικές μου ώστε να ριφθεί άπλετο φως σε γεγονότα που εξιστορούνται παρακάτω.

Η δική μου εμπειρία σχετίζεται με την παραστρατιωτική και παρακρατική ομάδα την οποία ερευνούσε ο 3ος Ανακριτής της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Δημήτριος Φούκας πριν αυτός αντικατασταθεί, όπως έχει προβληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα. Ορθά έχουν υπάρξει αναφορές σχετικά με αυτή την ομάδα που τους αποδίδουν παρακρατικές πράξεις επί σειρά ετών στην χώρα μας με έναρξη δραστηριοτήτων περίπου ταυτόχρονα με την Ολυμπιάδα της Αθήνας, στελέχη της οποίας έχουν διεισδύσει στους ανώτερους πολιτικούς, επιχειρηματικούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς κύκλους, ιδίως στρατολογώντας μέλη ενεργά και μη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 
Εγώ ο ίδιος δεν τέλεσα ποτέ αξιόποινη πράξη σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, εκτός βέβαια από το αδίκημα της απλής συμμετοχής σε αυτήν την ομάδα, στην οποία με δελέασαν να συμμετάσχω στον ρόλο που διαδραμάτισα με αποτέλεσμα να αντιληφθώ με τι ανθρώπους συνεργαζόμουν πολύ αργά, όταν ήταν πλέον αδύνατον να αποχωρίσω ή να αποσχιστώ από τις δραστηριότητές τους λόγω του κινδύνου που θα διέτρεχε η δική μου ζωή και αυτή των αγαπημένων μου προσώπων, ιδίως του ανήλικου τέκνου μου, γεγονός που εξάλλου αποδείχτηκε μια εφιαλτική αλήθεια με την απάνθρωπη δολοφονία της γιαγιάς μου Ασημένιας Λαγούδη, πράξη που έχει καταλογιστεί άδικα σε εμένα ενώ οι φυσικοί αυτουργοί είναι άτομα της αναφερόμενης ομάδας οι οποίοι προέβησαν σε αυτήν τους την πράξη ώστε να αποσπάσουν ηλεκτρονικό υλικό με στοιχεία, που διατηρούσα κρυφά στο διαμέρισμα το οποίο διέμενε. 
Οι πρώτες μου επαφές με την εν λόγω ομάδα ξεκίνησαν το έτος 2004, αλλά τότε δεν κατέληξαν σε καμία συνεργασία, όμως τον Απρίλιο του 2006, όταν ήμουν στην νεαρή ακόμα ηλικία των σχεδόν είκοσι ενός ετών, εντάχθηκα στις τάξεις κατόπιν πρότασής τους υπό το πρίσμα της συμμετοχής σε πράξεις του κοινού συμφέροντος. Ο επικεφαλής της ομάδας που γνώριζα με πληροφόρησε ότι «λειτουργούσαν σε συνεννόηση με οργανώσεις Ελλήνων της Αμερικής επ’ ωφελεία της Ελλάδος». Εγώ αφελώς μεν, σαφώς όμως καλοπροαίρετα πίστεψα ότι συνεργαζόμενος με αυτά τα άτομα θα υπηρετούσα τα εθνικά συμφέροντα, νέος δε ακόμα ήθελα να ζήσω τον παλμό της εποχής ώστε να συμμετέχω ενεργά για την πατρίδα μου στην διάπλαση των ζωτικών γεγονότων που έτρεχαν με φρενήρεις ρυθμούς.
Ο ρόλος που μου ανατέθηκε ήταν η δουλειά ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ, με παρακολουθήσεις ατόμων και αυτοκινήτων, με λήψη φωτογραφιών και άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Δεν γνώριζα τον λόγο αυτών των παρακολουθήσεων, πολύ δε περισσότερο την κατάληξη των πληροφοριών που συνέλεγα. Τις οδηγίες για το τι ή ποιόν ήταν να παρακολουθήσω τις λάμβανα με σημειώσεις από άτομα, τα περισσότερα από τα οποία μου ήταν άγνωστα, ενώ ελάχιστοι βρίσκονταν μαζί μου σε δημόσιους χώρους για πιο σημαντικές συναντήσεις, για συναλλαγή πληροφοριών και εντολών. 
Έξι και πλέον έτη αργότερα, έπειτα από μία ισχυρή πολιτική διαφωνία με τους “αρχηγούς” της ομάδας, η θέση μου “υποβιβάστηκε” σε απλή συλλογή πληροφοριών από κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η διαφαινόμενη εμπλοκή μου, ή η απλή συμμετοχή μου στην ομάδα, είχε αφετηρία την καλοπροαίρετη και συνειδητή απόφαση, πως ο καθένας πρέπει να συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις για το κοινό καλό, να κάνει πράξη δηλαδή και όχι απλά να εμμείνει σε θεωρητική προσέγγιση. Δεν ήταν το χρηματικό όφελος, όσο η δίψα μου για εμπλοκή στα γεγονότα ώστε να έχω τόσο μια θετική όσο και μια νομότυπη εμπλοκή στα γεγονότα της εποχής, στον πυρήνα της δημιουργίας τους όπως αποδείχτηκε ότι πίστευα εσφαλμένα λόγω της πλάνης την οποία υπέστη.
Με τις εγγυήσεις από εκείνους που μου έδιναν οδηγίες για το δήθεν κοινό καλό, για το όφελος της πατρίδας, για την κοινωνία και τον Ελληνικό λαό, ξεκίνησα την συνεργασία με την «ομάδα», προκειμένου να μπορέσω να εκπληρώσω κάτι το οποίο από παιδική ηλικία πίστευα, ήτοι: «η αληθινή ιστορία δεν γράφεται επάνω στις γραμμές αλλά ανάμεσα σε αυτές».
Στα πλαίσια της δραστηριότητάς μου, λάμβανα αμοιβή ως «δεδουλευμένα» προκειμένου να επιβιώνω οικονομικά και να μπορώ απερίσπαστος να λειτουργώ στα πλαίσια της «ομάδας». Δεν λάμβανα ποτέ μεγάλα ποσά, κάτι που μαρτυρά το χαμηλό μέτρο της συμμετοχής μου, σε ενασχολήσεις οι οποίες μήτε έφεραν κίνδυνο ούτε ήσαν παράνομες καθ’ εαυτού. 
Η κίνηση των χρημάτων γίνονταν δια χειρός. Συνήθως ένα ποσό λάμβανα σε ευρώ, ενώ αρκετές φορές, ειδικότερα μετά το 2009, λάμβανα ένα τμήμα της πληρωμής μου σε χρυσό (σε κοσμήματα ή χρυσές λίρες), τα οποία «εκποιούσα» στα οικεία καταστήματα αγοραπωλησίας χρυσού. Εξ ου και η ανεύρεση αποκομμάτων πώλησης χρυσού που βρήκε στην κατοχή μου η Αστυνομία.
Η δική μου τραγωδία αρχίζει με την μεσολάβησή μου ώστε να ενοικιάσει η «ομάδα» το διαμέρισμα της γιαγιάς μου Ασημένιας Λαγούδη επί της οδού Πάτμου στην περιοχή Πλατείας Κολιάτσου, γεγονός που έλαβε χώρα όντως και το εν λόγω διαμέρισμα χρησιμοποιήθηκε ως «γιάφκα» όπου αποθηκεύονταν όπλα, ναρκωτικά, και άλλο «αντάρτικο» πολεμικό υλικό. Τα γεγονότα πως βρέθηκα εγώ προφυλακιστέος για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα είναι έκτοτε γνωστά τοις πάσι.
Αριθμητικά παραθέτονται παρακάτω τα γεγονότα για τα οποία κατέχω γνώσεις και πληροφορίες εξ αιτίας της επαφής μου με την ομάδα που τα διέπραξε. Έχουν χωριστεί σε ενότητες τα εγκλήματα ανάλογα με το περιεχόμενο του αντικειμένου τους:

Β) ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
I. Σχέδιο δολοφονίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδος (20 με 25 Απριλίου 2008)
II. Δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής στις 27 Οκτωβρίου 2009
III. Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια, δημοσιογράφου, στις 19 Ιουλίου 2010

Γ) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
I. Επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν τον Μάιο 2010
● Μνημονιο συνεργασίας Τουρκίας – Ελλάδος
● Προβολή των δικαιωμάτων της «μουσουλμανικής μειονότητας» της Θράκης, την οποία κάλεσαν ως «τουρκογενής»
● Κατασκευή Τουρκικού αγωγού πετρελαίου Σαμσούντα – Τζειχάν
II. Νομοσχέδιο Παυλόπουλου περί εσωτερικού ελέγχου υπουργών και βουλευτών
III. Νομοσχέδιο περί «Εγκλήματος στην Υπηρεσία» από το πρόγραμμα «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» με τους νόμους ν. 4093/2012 και ν. 4096/2012
IV. Συλλογή απόρρητων πληροφοριών για τον ΟΤΕ
V. Παρακολούθηση Τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Malene Ostervold”
● Ήταν με συνεργασία της τότε νεοσυσταθείσας Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ), η οποία «χρηματίζονταν» από την «ομάδα»
VI. Σχέδιο ανόδου Χρυσής Αυγής
● Υπήρχε συντεταγμένη προσπάθεια εκ μέρους της ομάδας ώστε να ανέβει η Χρυσή Αυγή σαν κόμμα στην Ελληνική Βουλή μέχρι και την επιβολή του Ναζισμού, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι υποστηρίζονταν αυτό το εγχείρημα συστημικά από παράγοντες της εξουσίας
VII. Παρακολούθηση Πληροφοριών “U.S. State Department”
● Σχέσεις Η.Π.Α. – Ε.Ε.
● Μέση Ανατολή
● Ρωσία, Κίνα
● Πόλεμος στην Γεωργία (2008)
VIII. Παρακολούθηση «Ένα Πλοίο Για την Γάζα»
● Ελληνική και Τουρκική αποστολή
● Η Τουρκική αποστολή θα έφερε σε δεύτερη φάση και κρυμμένα όπλα, εξ ου και η κάθετη αντιμετώπιση από τις Ισραηλινές αρχές
IX. «Τουρκογενής» Μειονότητα Θράκης
● Από την ΔΔΣΠ σενάριο εισβολής των Τούρκων στην Θράκη
X. Φάκελλος «Βόρεια Ελλάδα»
● Ονόματα και πληροφορίες καθηγητών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
● Αρχείο για μουσουλμάνους Έβρου, Κομοτηνής, Ξάνθης
● Ανεξαρτητοποίηση Αγίου Όρους (στις ίδιες γραμμές με το πολιτικό καθεστώς του Βατικανού)

Δ) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ
XI. Πληροφορίες ISAF, «ΕΛΔΑΦ – ΤΕΣΑΦ»
● Προσωπικό και δεδομένα Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποστολής στο Αφγανιστάν, θέσεις και αποστολή άνω των 100 αξιωματικών και υπαξιωματικών από το 2002 έως το 2012
XII. Κέντρο Αθήνας – Όπλα, Ναρκωτικά, Πορνεία
● Εμπλοκή Αφγανικής και Ρουμάνικης Μαφίας, επί δεκαετίες έως σήμερα
XIII. Επιχειρηματική Κατασκοπεία ΕΥΠ – ΠΜΥ
● Στοχεύσεις δημοσιογράφων, δικαστών
● Διακίνηση όπλων, ναρκωτικών, ιερόδουλων
● Ανάμειξη ηγεσίας πολιτικής, σωμάτων ασφαλείας, δικαστικής 
● Επαφές με μεγαλοεπιχειρηματίες εξωτερικού (βλ. Rothchilds)
● Εμπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών Ελλήνων
XIV. Εξοπλισμός Εξτρεμιστών
● Παραδίνονταν ο παρακάτω οπλισμός σε ομάδες αναρχικών, ακροαριστερών και ακροδεξιών όπως:
i. Kalashnikov (Chinese, Russian models)
ii. G3
iii. M16
iv. Γόμωση
v. Glock
vi. Βαριά αντιαρματικά
vii. Χειροβομβίδες («κουκουνάρες και λείες)
viii. Νάρκες
ix. Σκόπευτρα
x. Περίστροφα (με μύλους των 6)
xi. ONΖΑ
xii. 32cal.
xiii. Rifle σκοπευτή
xiv. Σκοπευτήρες
xv. Μονόκανα
xvi. RPG
xvii. Σφαίρες όλων των ειδών, σε ποσότητες
XV. Λίστα με «γιάφκες» και «κρησφύγετα» σε όλη την Ελληνική Επικράτεια
XVI. Φαρμακευτικό – Χημικό Υλικό
● Φυλάσσονταν στις «γιάφκες»:
i. Pentothal
ii. CO
iii. Ηλεκτρολύτες
iv. Φυαλίδια φαρμάκων χρώματος σκούρο καφέ, διάφανο, γαλάζιο
v. Συσκευασίες χρώματος πράσινο, κίτρινο (άγνωστου περιεχομένου τα παραπάνω δυο ψηφία)

Ε) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Έχουν γίνει ήδη σθεναρές προσπάθειες με αιτήματα στην 20η Ανακρίτρια, η οποία ήταν υπεύθυνη για την δική μου ποινική δίωξη, ώστε να επιστήσω την προσοχή των αρχών στα ανωτέρω συγκλονιστικά για την κοινωνία μας γεγονότα, όμως οι κραυγές μου έπεσαν σε ερμητικά κλειστά ώτα έως σήμερα. Θα ήταν εύκολο να μιλήσω για παρασιώπηση, όμως δεν έχω τα μέσα και τις αποδείξεις στην διάθεσή μου ώστε να θεμελιώσω τέτοιο επιχείρημα. 
Η δημοσιοποίηση αυτή είναι μια προσπάθεια να ακουστεί η αλήθεια -παρά τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή των αγαπημένων μου προσώπων και η δική μου- έπειτα από πολύμηνη ανοχή και σιωπή, αφού περίμενα από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα με διακριτικότητα.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας οι δράστες να παραμένουν ελεύθεροι συνεχίζοντας την εγκληματική τους δραστηριότητα και εγώ εν μέσω της ακροαματικής διαδικασίας που έχει ήδη ξεκινήσει παραμένω έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2015


Ο Δηλών
Φώτιος Λυρόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

Blogger