Μάλιστα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές θα πέσει ακόμα και στους -20 με -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η παγωνιά θα γίνει αισθητή μέχρι και τα παράλια της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, το Greek-Weather.Org, προβλέπει πως αυτό το πολικό ψύχος, θα είναι ισχυρότερο από το τελευταίο που χτύπησε την χώρα μας και πως θα διαρκέσει για τουλάχιστον 5-6 μέρες!!

Μάλιστα, στην βόρεια Ελλάδα, διαφαίνονται θερμοκρασίες ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, που θα πέσουν ως και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές ο υδράργυρος θα πάρει την κάτω βόλτα, πέφτοντας ακόμα και στους -20 με -30 βαθμούς Κελσίου.

Μιλάμε για θερμοκρασίες που επικρατούν στο βόρειο και νότιο πόλο. Το ψύχος αυτό οφείλεται στους παγερούς ανέμους που έρχονται από τον βόρειο πόλο «καρφί» προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
 Ο Αζορικός αντικυκλώνας φέτος είναι αρκετά ισχυρός σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, εμποδίζοντας το ψύχος να κατευθυνθεί και στην δυτική Ευρώπη, στέλνοντας το όλο στην κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη, μαζί με πυκνά χιόνια!!

Χαρείτε την καλοκαιρία και την άνοδο της θερμοκρασίας το ερχόμενο 48ωρο, μιας και από την Δευτέρα η βαρυχειμωνιά επιστρέφει δριμύτερη σε όλη την χώρα με χιόνια …http://centralnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger