Σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων εστιάζει την προσοχή της στη χημεία και στην αναλυτική σύσταση της κάθε τροφής.

Ακόμη περισσότερο, η κύρια εστίαση τους αφορά βιταμίνες, μέταλλα και μακροθρεπτικά συστατικά  .

Έτσι η ενέργεια αυτή καθ’ αυτή που πηγάζει και αντανακλά την συνολική χημεία των τροφών, περνάει απαρατήρητη.

Τα συμπληρώματα διατροφής (ορθομοριακά, ομοιοπαθητικά, εναλλακτικά κ.ά.)

Έχουν το ίδιο και το αυτό αποτέλεσμα. Δεν μπορούν να προσφέρουν παρά μόνο επιμέρους – απομονωμένα στοιχεία της τροφής, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μιμηθούν ή να αντικαταστήσουν την συνολική ιδανική συνέργεια μιάς ολοκληρωμένης αυτούσιας φυσικής τροφής.

Όλα στη φύση εξάλλου λειτουργούν με ωρολογιακή ακρίβεια και με ιδιαίτερα σοφή επινόηση. Όλα υπάρχουν και λειτουργούν τέλεια νομοτελειακά!

Πότε επιτέλους θα το κατανοήσουμε αυτό το αναλλοίωτο γεγονός εμείς τα ανόητα – «ανώτερα» δημιουργήματα;
Όταν απομονώνουμε την τροφή σε επιμέρους συστατικά, χάνουμε όλη την ουσία και τα πραγματικά οφέλη της καταναλώνοντας ξεχωριστά τις φυτικές ίνες (πίτουρα), τις πρωτεϊνες, τις βιταμίνες, τα μέταλλα κ.ά. Προκαλούμε την ανισορροπία και κατόπιν την ασθένεια.

Καταπίνοντας ταμπλέτες ασβεστίου για την οστεοπόρωση σίγουρα δεν είναι η λύση. Το ασβέστιο για να αφομοιωθεί χρειάζεται και την παρουσία μαγνησίου, φωσφόρου, φλαβονοειδών, βιατμίνης Κ και βιταμίνης D. Αυτό συναντάται μόνο στις ωμές και ανεπεξέργαστες τροφές. Ότι και να εφεύρει ο ανθρώπινος νους, δεν θα μπορέσει ποτέ να τα «βάλει» με τη φύση. Ο δημιουργός δεν λαθεύει ποτέ.

Τα απομονωμένα συστατικά όπως οι συνθετικές βιταμίνες και τα μέταλλα, έχουν την ικανότητα να διεγείρουν το νευρικό σύστημα, δίνοντας την παρωδική εντύπωση ότι συμβάλουν ενεργειακά στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Επίσης, όλα τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να «μασκάρουν» τα διάφορα συμπτώματα ασθενειών προς ικανοποίηση των περισσοτέρων χρηστών. Τα συμπτώματα αυτά όμως να είστε σίγουροι ότι επιστρέφουν δριμύτερα μετά την διακοπή των συμπληρωμάτων αυτών.

Είναι πράγματι σήμερα οι τροφές που τρώς γεμάτες ζωή, ενέργεια, ηλιακή ακτινοβολία; Ή μήπως η διατροφή σου αποτελείται κυρίως από επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα, μεταποιημένα, νεκρά τρόφιμα;

Σκέψου για μια στιγμή!

Έχεις ένα ζωντανό ηλεκτρομαγνητικό σώμα να θρέψεις. Πώς περιμένεις να γίνει αυτό; Με νεκρές τροφές ή ζωντανές τροφές;

Το σώμα σου απαιτεί καθημερινά τροφές υψηλών δονήσεων. Τροφές φυσικές και αυτούσιες όπως τις έχει παρασκευάσει η καλύτερη μαγείρισα του κόσμου, η MΑΝΑ ΓΗ! Και με καλύτερο σέφ και «ψήστη» τον ΗΛΙΟ.

Μαγειρεύοντας την τροφή σου την καθιστάς νεκρή ενεργειακά. Και όταν μία τροφή δεν έχει να σου προσφέρει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια τότε θα «κλέψει» από εσένα ότι μπορεί για να αφομοιωθεί κακήν – κακώς.

Το ερώτημα που καλείσαι κάθε φορά να απαντήσεις όταν συλλέγεις (αγοράζεις) την τροφή σου είναι το εξής:

Είναι αυτή η τροφή φυσική, ανεπεξέργαστη, ζωντανή;

Και αν ακόμη θέλεις ένα μεγαλύτερο βήμα στην υγεία σου, οφείλεις να επιλέγεις την τροφή σου με βάση τους εξής πέντε παράγοντες (βάλε τους καλά στο μυαλό σου):

Οργανικά = βιολογικά τρόφιμα
Ζωντανά = φρέσκα (της ημέρας εάν είναι εφικτό)
Στην εποχή τους (εποχιακά τρόφιμα)
Ώριμα (τα άγουρα βλάπτουν σοβαρά την υγεία σου)
Τοπικά προϊόντα (το μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον)

Κλείνοντας θέλω να θυμάσαι το εξής: Τρώγε την τροφή σου ωμή και ανεπεξέργαστη. Γιατί οι νεκρές – μαγειρεμένες τροφές «σκοτώνουν» το σώμα σου. Και το ασθενές πια σώμα νεκρώνει το μυαλό σου. Και ύστερα περιμένεις να αλλάξει η ζωή σου; Το περιβάλλον σου; Ο κόσμος όλος; Ποιος φταίει γι’ αυτό;

Δράσε τώρα… αύριο μπορεί να είναι ήδη αργά για την υγεία σου!


www.awakengr.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger