Πρόκειται για μια τουλάχιστον παράδοξη στήριξη, γράφει η Le Monde. Η ακροδεξιά ηγέτις δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ότι «ελπίζει σε μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

Για την ίδια, γράφει η Le Monde, δεν είναι καθόλου παράδοξο που «μια ακροδεξιά ηγέτης υποστηρίζει έναν συνασπισμό της αριστεράς και της άκρας αριστεράς».

«Υπάρχει ένα ρήγμα στην Ευρώπη που περνάει από το γεγονός ότι πρέπει οι λαοί να ξαναπάρουν το πάνω χέρι στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συνενόχων της που είναι οι αγορές», δηλώνει η Μαρίν Λεπέν στην εφημερίδα.

«Δεν είναι παράδοξο. Δεν σημαίνει ότι έγινα θιασώτης της άκρας αριστεράς! Δεν συμφωνούμε με το πρόγραμμά τους, ειδικά για το μεταναστευτικό. Αλλά χαιρόμαστε για τη νίκη τους», προσθέτει η ακροδεξιά Λεπέν.

Η Λεπέν εκτιμά ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών. Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ τεθεί υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η στήριξη σε μια αντίπαλη πολιτική οικογένεια είναι θέμα τακτικής και στρατηγικής. Δεν πρόκειται να γενικευθεί.

Με το ίδιο επιχείρημα, η Μαρίν Λεπέν εύχεται «ένα τμήμα του Λαϊκού Κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή στην Ισπανία να έχει το κουράγιο να μην επιμείνει να στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Αυτή η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν, γράφει η Le Monde, της επιτρέπει, για μια ακόμη φορά, να ανακατεύει την τράπουλα. «Το γεγονός ότι στηρίζει ένα κόμμα της άκρας αριστεράς δεν είναι αθώο. Πρόκειται για ακόμη ένα στοιχείο της στρατηγικής της αποδαιμονοποίησης του δικού της ακροδεξιού κόμματος. Γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η σύγχυση τόσο δυσκολότερο είναι να καταλάβει κανείς ότι το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, είναι ακροδεξιό», σχολιάζει η εφημερίδα.

Επίσης, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, της δίνει περισσότερες αποστάσεις από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. «Στην Ισπανία και στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει το αντίστοιχο του δικού μας κόμματος Εθνικό Μέτωπο, η άκρα αριστερά παίρνει τη θέση μας», δηλώνει η Μαρίν Λεπέν, σοκάροντας τους πάντες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν Λεπέν ψάχνει στηρίγματα στα αριστερά της αριστεράς, γράφει η Le Monde. Hδη από το 2000 δήλωνε ότι «οι διεθνιστές θέτουν τα σωστά ερωτήματα, αλλά δίνουν τις λάθος απαντήσεις».

Παπαδημούλης: Ψεύτικη και αηδιαστική η στήριξη της Λεπέν

Διευρινίσεις δίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις δηλώσεις Λεπέν, χαρακτηρίζοντας τη στήριξή της «ψεύτικη και αηδιαστική».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς» και πρόσθεσε ότι Η δήθεν "συμπάθεια" της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική»


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger