Πάνω από τις 6 μονάδες είναι αυτή την στιγμή η πραγματική διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το αριστερό κόμμα να διευρύνει καθημερινά την απόσταση από το κόμμα του Α.Σαμαρά κάτι που σημαίνει ότι η μάζα των αναποφάσιστων θα ψηφίσει σε μεγάλο ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τουλάχιστον τεσσάρων ξένων πρεσβειών (τριών δυτικών - ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας - και μιας ανατολικής χώρας) οι οποίες όμως δεν απαντούν στο ερώτημα "Αν θα υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ".

Οπως όλα δείχνουν η αυτοδυναμία θα κριθεί κατά κύριο λόγο από δύο παράγοντες: Κατά πόσον το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και από το αν θα εισέλθουν στην Βουλή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, οπότε θα έχουμε επτακομματική Βουλή.

Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε δύο από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις (συνολικά τρεις εταιρείες έκαναν και τις τέσσερις δημοσκοπήσεις) να επιχειρούν διάγνωση της ψήφου των αναποφάσιστων με focus στα ποιοτικά στοιχεία τους.

Και η μία καταλήγει ότι μπορεί να δούμε και διψήφια (!) διαφορά, άρα και σίγουρη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ έστω με 1 ή 2 έδρες πάνω από τις 150 σε μια επανάληψη του σκηνικού των εκλογών του Απριλίου 1990 και η δεύτερη δημοσκόπηση που αναλύει τα ποιοτικά στοιχεία δείχνει μία τάση "σχεδόν" αυτοδυναμίας με 149-150 έδρες.

Και στις δύο περιπτώσεις με την αναγωγή επί των εγκύρων και την διαφορά είναι πάνω από 8 μονάδες με τη ΝΔ αντίθετα με ότι λέγεται και γράφεται στις επί πληρωμή δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται, αδυνατεί να ξεπεράσει το 25% με πιθανότερο ποσοστό το 23%!

Από εκεί και πέρα καθαρά τρίτο κόμμα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος με ποσοστό που θα κυμανθεί μεταξύ του 7 και του 8,5%, ακολουθεί το Ποτάμι, πολύ κάτω, κάτω από το 6,6% των ευρωεκλογών (αυτό που βλέπετε στα media είναι μια "μαγική εικόνα" όπως συνέβη και στις ευρωεκλογές που του έδιναν 15% και θα το διαπιστώσετε σε λίγες ημέρες), περί το 6% θα λάβειτο κόμμα του Σ.Θεοδωράκη "και αν", το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και θα δοθεί αγώνας για τους ΑΝΕΛ και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Παπανδρέου με λιγότερες πιθανότητες για τους τελευταίους.

Αν οι ΑΝΕΛ εισέλθουν στη Βουλή θα αποσπάσουν δέκα ή ένδεκα έδρες και θα περιορίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις 140 έδρες περίπου, εκτός κι αν η διαφορά με τη ΝΔ είναι διψήφια και το ποσοστό της ΝΔ συμπιεστεί κάτω από το 22% οπότε και πάλι κερδίζει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με επτακομματική Βουλή.

Αυτά είναι τα πραγματικά ποσοστά, δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τα ποσοστά που έχει καταγράψει και δημοσιοποιήσει το defencenet.gr τις τελευταίες 20 ημέρες, απλά προστίθεται το ότι ενισχύεται εντυπωσιακά το εκλογικό ρεύμα προς ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά.

Κρατήστε τα στοιχεία αυτά για την Κυριακή το βράδυ και θα τα δείτε να επιβεβαιώνονται και στην κάλπη...


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger