Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς και πώς έχει «Plan B» σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος. «Μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή την Κίνα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» χθες τη νύχτα ο κ. Καμμένος υποστήριξε πώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μόσχα και ο Ρώσος Πρόεδρος Βαντιμίρ Πούτιν έχει ενδιαφερθεί να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα. Πρώτο το «defencenet.gr» έχει γράψει για πρόταση των Ρώσων ύψους 10 δισ. δολαρίων να τα δώσει «εδώ και τώρα».

Ο κ. Καμμένος δεν έμεινε εκεί αλλά μίλησε για ακόμη πιο στενή συνεργασία με τη Ρωσία. «Θα μπορούσαμε να τους δώσουμε το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη και τον ΟΣΕ και να εξασφαλίσουμε τη στήριξη της Μόσχας όσον αφορά στα ενεργειακά και συγκεκριμένα στον αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στα ελληνοτουρκικά σύνορα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αποκάλυψε και ο ίδιος, που προγραμματίζει επίσκεψη στη Μόσχα, πώς υπάρχει η σκέψη στη Ρωσία να αρθεί το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μετά τη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο θέμα των κυρώσεων σε βάρος της χώρας από την Ε.Ε. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που θα επισκεφθεί τη Μόσχα σύντομα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το «Plan B» της κυβέρνησης δεν εξαντλείται μόνο στη Ρωσία, αλλά μπορεί να υπάρξει και χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ ή και την Κίνα. «Θα μπορούσε» είπε ο κ. Καμμένος «να υπάρξει μία διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ελλάδας και να εκδοθεί ένα ομόλογο».

«Δεν περνάει από το μυαλό μου να πουλάμε πετρέλαιο σε ευρώ, παρά μόνο σε δολάριο», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές όπως γινόταν στο παρελθόν «που κυβερνούσαν τη χώρα με e-mail» και θα εμείνει στη σκληρή της στάση προς όφελος του ελληνικού λαού. 

«Έδωσα το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά, το οποίο είναι κόστος 24 εκατ. ευρώ το χρόνο. Οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί απλά εκτελούσαν εντολές», υποστήριξε. 

Επέκρινε για ακόμη μία φορά την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που αποφάσισε να μην δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα λέγοντας πώς αυτό συνέβη χωρίς καν να συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΕΚΤ και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόβλημα εξελιχθούν σε σύγκρουση Ελλάδας-Ευρώπης. Κάτι πάντως που είπε ότι δεν διαβλέπει, αντιθέτως εκτιμά πώς θα βρεθεί λύση. 

Όσον αφορά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε πώς είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε πώς με τον Αλέξη Τσίπρα «δεν έχουμε υπογράψει χαρτιά δώσαμε λόγο τιμής». 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger