Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Αν υποθέσουμε ότι μια νοημοσύνη είναι ικανή να έχει επίγνωση όλων των δυνάμεων που κινητοποιούν την φύση, όπως επίσης και την κατάσταση των όντων που την συνθέτουν...
Τότε μια τέτοια νοημοσύνη είναι σε θέση αναλύοντας τα στοιχεία να δημιουργήσει έναν μαθηματικό τύπο που να περιλαμβάνει τις κινήσεις των συμπαντικών σωμάτων του μεγάκοσμου, αλλά ακόμη και τις κινήσεις των μικρο-σωματιδίων του μικρόκοσμου.

Με έναν τέτοιο μαθηματικό τύπο  δεν θα ήταν αβέβαιο για την νοημοσύνη αυτή, τόσο το παρελθόν, όσο και το μέλλον.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος είχε την δυνατότητα κατανόησης όλων των φυσικών νόμων και δυνάμεων, ώστε να γνωρίζει τις ακριβής θέσεις κάθε μικρο-σωματιδίου σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τότε θα μπορούσε να γνωρίζει τι έχει συμβεί στο παρελθόν, τι συμβαίνει στο παρόν και τι θα συμβεί στο μέλλον.

Θεωρητικά, λοιπόν, περιγράφουμε μια νοημοσύνη που είναι ικανή να γνωρίζει όσα έγιναν στο παρελθόν, όσα συμβαίνουν στο παρόν και όσα θα συμβούν στο μέλλον.

Μια τέτοια νοημοσύνη είναι ουσιαστικά άξια να κατασκευάσει πολλαπλά matrix και να τα ελέγχει σ' ένα χωροχρονικό γίγνεσθαι.

Βέβαια εμείς με τις ατελής γνώσεις δεν μπορούμε να προβλέψουμε επαρκώς τα μελλούμενα, διότι τα υποατομικά σωματίδια έχουν πολλαπλές θέσεις και καταστάσεις σε μια δεδομένη στιγμή. Για το λόγο αυτό όσον αφορά την πρόβλεψη χρησιμοποιούμαι το νόμο των πιθανοτήτων....

Δημοσίευση σχολίου

Blogger