Την αστρολογική παράσταση του φετινού Μαρτίου φαίνεται να την κλέβει ένα γεγονός που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κοσμοιστορικής σημασίας. Μιλώ για την τελευταία όψη ακριβείας (τετράγωνο) που θα συμβεί στις 17 του μηνός ανάμεσα στους πλανήτες Ουρανό και Πλούτωνα! Η όψη αυτή είναι τόσο σημαντική (λόγω της οξύτητας της) που φαίνεται να κλέβει τα ηνία ακόμη και από την ίδια την έκλειψη Ηλίου – που θα επακολουθήσει λίγες μέρες μετά!

Ζούμε σε μια ισχυρά και αμετάκλητα μεταβατική εποχή! Το αισθανόμαστε και το επιβεβαιώνουμε διαρκώς αυτό απλά και μόνο παρατηρώντας τα συχνά δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Ο κόσμος που γνωρίζαμε πριν 10 χρόνια είναι τελείως διαφορετικός από τον κόσμο που αντικρύζουμε σήμερα. Τα πράγματα αλλάζουν καταιγιστικά και κάτι καινούργιο κυοφορείται – που δεν έχει δείξει όμως ακόμη το πρόσωπο του. Ζούμε σε “έκτακτους καιρούς” που φέρουν ανεξίτηλα πάνω τους τη σφραγίδα του κοσμοιστορικής σημασίας αυτού τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και στον Πλούτωνα (μπορείτε να διαβάσετε μια πληρέστερη ανάλυση αυτού του φαινομένου εδώ).
Την προηγούμενη φορά που έχει συμβεί ένα ανάλογο “τετράγωνο” Ουρανού – Πλούτωνα ήταν στην τριετία 1932 – 1934, όταν η ανθρωπότητα βίωνε τις τραγικές συνέπειες του μεγάλου “κραχ” και της παγκόσμιας ύφεσης που προκάλεσε μαζικές ελλείψεις και στερήσεις ειδικά στον δυτικό μας κόσμο. Και καθόλου τυχαία, την ίδια αυτή περίοδο είχαν αρχίσει να εγκαθίστανται σε πολλά μέρη του πλανήτη μας δικτατορικά καθεστώτα – ο Χίτλερ π.χ. κατάφερε κάτω από την επιρροή αυτού του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα να γίνει καγκελλάριος (πρωθυπουργός) της Γερμανίας! Δεν είναι σα να ξαναβλέπουμε τώρα το ίδιο έργο – με άλλους όμως πρωταγωνιστές; Το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010 μοιάζει ανησυχητικά με το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1930!
Για όσους ασχολείστε με την “αριθμοσοφία”, η ακρβής όψη τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα που θα συμβεί στις 17 Μαρτίου είναι η έβδομη κατά σειρά. Είχαν προηγηθεί άλλες έξι – από το 2012 και έπειτα. Η επερχόμενη λοιπόν είναι η “τελική” όψη τετραγώνου ανάμεσα στους δύο αυτούς υπερβατικούς πλανήτες, που είναι ικανοί να προκαλέσουν βαθύτατες τομές και ρήξεις μέσα στις κοινωνίες μας. Και μια και αποτελεί “τελική” αναμέτρηση ανάμεσα τους μπορεί να αποδειχθεί και η πιο σκληρή από όλες – δημιουργώντας κάποια ιδιαίτερα ανατρεπτικά και εκρηκτικά γεγονότα στον πλανήτη μας.
Μετά τις 17 Απριλίου ο πλανήτης Ουρανός θα αρχίσει να κινείται σχετικά πιο γρήγορα, απομακρυνόμενος όλο και περισσότερο από αυτό το “σφιχταγκάλιασμα” του με τον Πλούτωνα. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι αφού οι δυο τους θα απομακρυνθούν – και δεν θα ξανασχηματίσουν άλλη όψη τετραγώνου στο άμεσο μέλλον – εμείς αυτόματα θα βγούμε από την κρίση. Αν το σκεφτούμε αναλογικά, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σχημάτιζαν όψη τετραγώνου και στην τριετία 1932 – 1934 αλλά το μεγαλύτερο γεγονός εκείνης της εποχής συνέβη στο τέλος της δεκατίας του ’30 (ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος). Επομένως, στην τετραετία 2012 – 2015 το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα πυροδότησε πρώτα κάποια “γεγονότα – κλειδιά” αλλά ταυτόχρονα “φύτεψε” και τον ισχυρό του σπόρο στις κοινωνίες μας. Οι “καρποί” λοιπόν αυτού του σπόρου είναι πιθανό να ξεπεταχτούν γύρω στο 2020 (και ίσως ακόμη πιο ορμητικά από το 2024 και έπειτα, όταν ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου)!
Όπως και να έχει το πράγμα, αυτή δεν είναι μια τηλεοπτική τιτανομαχία που το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αράξουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και να πάρουμε στα χέρια μας ποπ-κορν για να την απολαύσουμε. Το γεγονός αυτό συμβαίνει έξω στον πραγματικό κόσμο! Μας έχει ήδη επηρεάσει δραματικά και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει, επομένως ζητά την άμεση και ολοκληρωτική συμμετοχή μας! Αν παραμείνουμε παθητικοί θεατές αυτού του φαινομένου τότε αυτό θα εκδηλώσει κυρίως τις καταστροφικές του πλευρές, με εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους μας! Ο “καναπές” σε τέτοιες έκτακτες εποχές είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου! Ας σηκωθούμε λοιπόν από αυτόν, ας ενωθούμε και ας βάλουμε τα δυνατά μας για να διοχετεύσουμε όλοι/ες μαζί τις πανίσχυρες ενέργειες του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα σε δημιουργικές δραστηριότητες για την κοινωνία μας και για τον πλανήτη που κατοικούμε!


Θωμάς Γαζής

Δημοσίευση σχολίου

Blogger