Από τα μεγαλύτερα -μέχρι σήμερα- δάνεια αποφάσισε να ζητήσει η διοίκηση του ΙΚΑ-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κατσαγάνη στο Capital.gr-, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ταμείου για την πληρωμή των συντάξεων του Απριλίου 2015, οι οποίες πρέπει να καταβληθούν στα τέλη του μηνός!

To IKA το οποίο ευτελίζει καθημερινά τους ασφαλισμένους του με ατέλειωτες ουρές έχει επικεφαλής τον πρώην ταμεία του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος αποδεοκνύεται άχαστος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η διοίκηση του ΙΚΑ θα προτείνει στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου την Πέμπτη 5 Μαρτίου να υπάρξει αίτημα: 

- προς τις τράπεζες που θα υποδείξει ο ΟΔΔΗΧ για δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ (με μορφή repos με την εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχει το ΙΚΑ) 

- Προς τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου – Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ) για έντοκο εσωτερικό δανεισμό ύψους 110 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα από τον ΟΠΑΔ θα ζητήσει να δανειστεί το ΙΚΑ 70 εκατ. ευρώ και 40 εκατ. ευρώ από το ΤΥΔΚΥ. 

Ο δανεισμός αυτός θα είναι οκταήμερος, δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 25 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου, οπότε το ΙΚΑ θα πρέπει να εξοφλήσει τα δάνεια που σύναψε με τους παραπάνω φορείς. 

Το ποσό των 260 εκατ. ευρώ, το οποίο ζητά να δανειστεί το ΙΚΑ αντιστοιχεί στο 25-30% των μηνιαίων δαπανών του για συντάξεις. Τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΙΚΑ δανείστηκε με repos μόλις 150 εκατ. ευρώ (περίπου το 15% των δαπανών για συντάξεις). 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον Φεβρουάριο του 2015 τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές ήταν κατά 70 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.


Πηγή:www.capital.gr

Γράφαμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας για τον περίφημο Σπυρόπουλο και τα μαγικά του κόλπα>

Ο Αλχημιστής Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ και νυν και αεί Διοικητής του ΙΚΑ  κάνει παιγνίδι που θα ζήλευε και ο Μέσι.

Ο Ροβέρτος που γνωρίζει κόλπα απίστευτα που κάνουν στις Ινδίες, άφησε Παυλόπουλο τον Στρατούλη με το φανταιζί παιγνίδι του

-Δεν εκποιείς τα ομόλογα, τα διαθέτεις για δέκα ημέρες για να αντλείς ρευστότητα...

Διευκρινήσεις έσπευσε να δώσει στο ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου για την παροχή ρευστότητας στο κράτος μέσα από τα ασφαλιστικά Ταμεία, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. 

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για αξιοποίηση των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία με σκοπό την άντληση ρευστότητας και όχι για ρευστοποίησή τους. 

«Είναι άντληση ρευστότητας από τα ομόλογα μας, όχι ρευστοποίηση. Απόλυτα φερέγγυο, απόλυτα διάφανο και απόλυτα θεμιτό. Δεν εκποιείς τα ομόλογα σου, τα διαθέτεις για μια εβδομάδα-δέκα ημέρες για να αντλείς ρευστότητα και τα ξαναπαίρνεις πάλι» σημείωσε μιλώντας στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα αποθεματικά των ταμείων από την τακτική αυτή.

Aφού σάς λέμε ότι πρόκειται για άλλα κόλπα-τι ψάχνετε να βρείτε;


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger