Δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό το… πρόστιμο των 100.000 ευρώ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και η οικονομική ζημία από τα παιχνίδια που καλείται να δώσει κεκλεισμένων των θυρών για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, έρχεται τώρα και ένα έγγραφο-φωτιά από τη ΦΙΦΑ για οφειλή-μαμούθ που είναι πιθανό να “γονατίσει” οικονομικά την “πράσινη” διοίκηση.

Το χαρτί αυτό έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και αφορά υπόθεση που εκκρεμεί από το 2008, πριν από την πολυμετοχικότητα, επί διοίκησης Γιάννη Βαρδινογιάννη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το sportdog.gr,πρόκειται για την προσφυγή που είχε καταθέσει αποχωρώντας από την ομάδα ο Εζεκιέλ Γκονζάλες, την οποία τώρα ο Αργεντινός άσος κέρδισε και απαιτεί από το Τριφύλλι ως αποζημίωση το αστρονομικό ποσό του 1.200.000 ευρώ!!!

Όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Κριτής σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα contra.gr, η απόφαση για τον Παναθηναϊκό δεν είναι τελεσίδικη και οι Πράσινοι έχουν δικαίωμα έφεσης, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι έχουν πιθανότητες δικαίωσης. Πώς έχει, όμως, το στόρι με τον άλλοτε αγαπημένο “Έκι” των οπαδών του Τριφυλλιού;

Όταν ο Αργεντινός άσος έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2008, μετά από ένα επεισόδιο που είχε με τον τότε προπονητή, Ζοσέ Πεσέιρο, υποστήριξε ότι ο σύλλογος του όφειλε ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ από δεδουλευμένα. Η τότε διοίκηση Βαρδινογιάννη κέρδισε την υπόθεση στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, αλλά ο παίκτης συνέχισε όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνει την υπόθεση φτάνοντας στο σημείο να δικαιωθεί και να του επιδικαστεί το ποσό που προαναφέραμε.

Θυμίζουμε ότι η “πράσινη” ΠΑΕ τελεί ήδη υπό την αυστηρή επιτήρηση του Financial Control Panel και ενδεχομένως αυτή η ιστορία να τη φέρει σε δύσκολη θέση όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κυνηγήσει νομικά το θέμα, ή, διαφορετικά, αν θα καταφέρει να πετύχει κάποιον διακανονισμό με τον παίκτη, μιας και το ποσό αυτό θεωρείται υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα του Τριφυλλιού.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger