Η Ρωσία και η Αίγυπτος αποφάσισαν  τη Δευτέρα  να πραγματοποιήσουν το σύμφωνο της στρατιωτικής τους  συνεργασίας εκτελώντας κοινή ναυτική άσκηση   στη Μεσόγειο αλλά και αντιτρομοκρατική άσκηση ξηράς, δήλωσε στους δημοσιογράφους  εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η απόφαση ελήφθη από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών, Sergueï Choïgou και Sedki  Sobhi Sayyed.

»Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν την πρακτική της συμμετοχής του Αιγυπτιακού στρατού  ως παρατηρητή στους ελιγμούς που πραγματοποιεί η Ρωσία φέτος και να πραγματοποιήσουν  μια κοινή ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο και μια αντιτρομοκρατική που προϋποθέτει δυνάμεις ξηράς ταχείας επέμβασης’‘, δήλωσε ο  επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας. (sputnik)

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας, στρατηγός  Sedki Sobhi πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 28 Φεβρουαρίου  . Στις 4 Μαρτίου,  συναντιέται επίσημα με τον Ρώσο ομόλογό του, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της  Ρωσο-Αιγυπτιακής Επιτροπής για την  στρατιωτική και υλικοτεχνική συνεργασία.

Σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας , στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού  κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον Αιγύπτιο ομόλογό του,στρατηγό Sedki Sobhi, δήλωσε:

»Υποστηρίζουμε τις αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες του Καΐρου, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών  για την εξομάλυνση της κατάστασης στο Σινά. Είμαστε σίγουροι ότι η εξουδετέρωση των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χερσόνησο συναντά τα συμφέροντα όχι μόνο της Αιγύπτου, αλλά και όλων των χωρών της περιοχής». (interfax)

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger