Τον μπλε λωτό τον χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι για να έρθουν σε κατάσταση έκστασης και ερωτικής επιθυμίας, κάτι σαν το σημερινό μπλε χάπι ,αλλά 
ποιο καλό, γιατί τους δημιουργούσε και ψυχική ανάταση φέρνοντας τους έτσι, σε μια ιδανική ισορροπία σεξουαλικής και πνευματικής συγχρονίσης! πάρα πολύ θαυμαστό για τα σημερινά μας δεδομένα επειδή εμείς θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει νομίζοντας ότι το σεξ  δεν κάνει παρέα με την ψυχή.


Το $εξ όχι!.... αλλά ο έρωτας; Η ψυχή και ο έρωτας είναι αλληλένδετα ,τουλάχιστον για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το ταίρι τους και με τον εαυτό τους!

Ο μπλε λωτός για τους Αιγύπτιους ήταν ιερός και  σύμβολο  της αναγέννησης και του Ηλίου και αυτό γιατί ως φυτό του νερού το βραδύ αποτραβιέται μέσα στο νερό και το πρωί με το φως ανατέλλει μαζί και ο άνθος του, λουλούδι του θεου Νεφερτεμ  ο όποιος το χάρισε  στον Θεό Ρα.
Επίσης ο μπλε λωτός ,συχνά βρίσκεται σε τοιχογραφίες του Όσιρη συμβολίζοντας τον θάνατο και την γέννηση της ψυχής με την έννοια της νεκρανάστασις.
Ακόμα ένας συμβολισμός για το ιδιαίτερο αυτό λουλούδι είναι αυτός της Νίκης του πνεύματος επί των αισθήσεων και την σοφία της γνώσης,και αυτό γιατί οι δραστικές ουσίες του φυτού αναμεμιγμένες  με κρασί ,εκτός από την σεξουαλική διέγερση  σε έβαζε σε μια ήπια μορφή χαλάρωσης των αναστολών ,δίνοντας σου ταυτόχρονα διαίσθηση και και επαφή με τον αόρατο στους άλλους κόσμο.
Συνήθιζαν να πίνουν αυτό το πολύ πικρό κρασί σε μεγάλες γιορτές, επί των μυστηρίων του θανάτου και στόλιζαν με τα ανθοι του φυτού τα τραπέζια και τα μπράτσα τους χρησιμοποιοντουσαν και στις σπονδές προς τους Θεούς,όπως επίσης στα φέρετρα των Φαραώ και στα νεκρικά στεφάνια!
Πολύ γνωστά ευρήματα είχαμε από μπλε λωτό στην ταφή του Ραμσή του ΙΙ και στο μουμιοποιημενο σώμα του Τουταγχαμόν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger