Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αναθεωρούνται μεγάλες συμβάσεις απο τα μεγάλα δημόσια έργα στις εθνικές οδούς κλπ. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Είναι το σωστό πρώτο βήμα. Αλλά είναι κοινό μυστικό ότι στα μεγάλα έργα στην Ελλάδα έπεσε άγρια φιλανθρωπία και έτσι δεν έγιναν, με δημόσιο χρήμα ζάμπλουτοι πολλοί.


Παράδειγμα εργασίας: Στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βελεστίνου ξαναφτιάχνουν το δρόμο από την αρχή γιατί καταστράφηκε μέσα σε 10 χρόνια χρήσης. Είχαν βάλει υλικά διάφορα για …φιλανθρωπικούς λόγους! Ο εθνικός αυτός δρόμος κράτησε σε κατασκευή τόσο χρόνια,ώστε θα είχαν κατασκευαστεί ένα εκατομμύριο γεφύρια της Άρτας,με τις γνωστές καθυστερήσεις στο μύθο του γιοφυριού που όλη μέρα έχτιζαν και αυτό το βράδυ γκρεμιζόταν μέχρι να θυσιάσουν τη γυναίκα του πρωτομάστορα…

Ας πάει ένα ερευνητικό κλιμάκιο στις γυναίκες των πρωτομαστόρων των κατασκευών αυτών και στις κόρες και στους γιους. Να ερευνούσε ποια ζωή έκαναν απο τότε που υπογράφηκαν οι συμβάσεις έναρξης, ίσαμε σήμερα. Και μετά να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις για το αν οι καθυστερήσεις είναι λογικές.

Ιδιαίτερα να ερευνήσει τα Τέμπη , τον χρόνο κατασκευής και το τελικό κόστος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου,τις κατασκευές επί μέρους στο Αθήνα-Καλαμάτα και Αθήνα -Πάτρα. Αυτός ο έλεγχος θα στείλει πολλά μαστόρια σε …ιδρύματα αν γίνει τελικά. Λέτε τα μαστόρια να παραπλάνησαν, παραπλανημένα και αυτά από τις φιλανθρωπικές δράσεις αγαθούς υπουργούς Δημοσίων έργων, και να δόθηκε χωρίς τη θέλησή τους η εντύπωση ότι μας δούλευαν χρόνια;

Ας κάνει μια μελέτη για την ως τώρα οικονομική και συμβατική λειτουργία της Αττικής Οδού και ας μας ανακοινώσουν,αν θα έπρεπε να είναι ιδιωτική η κρατική ήδη.

Ακούμε στο συστημικό ραδιόφωνο τον Δημήτρη Καμπουράκη να μας διδάσκει ιστορία και να προβάλλει τη φιλομάθειά του «γιατί διαβάζει λέει βιβλία και όχι internet και γνωρίζει». Είναι ο ίδιος που είναι στο συστημικό Mega, το οποίο έχει πάρει τα απίστευτα δάνεια για να πληρώνει απίστευτους μισθούς (διαχρονικά εννοούμε), να ξοδεύει τεράστια ποσά σε «σειρές» από τις οποίες πλούτισαν (με τα τραπεζικά δανεικά) άνθρωποι και …ερωμένες τύπων υπεράνω υποψίας.

Ο ίδιος Καμπουράκης που στριμώχνει (δημοσιογραφικά ντε…) τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο, που έχουμε την εντύπωση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω απο τη δολοφονία του Κένεντι, τη συνωμοσία του Κατιλίνα, τη δολοφονία του Αβελ και έκανε τα στραβά μάτια όταν η Εύα έκανε εκείνο το γνωστό αμάρτημα…

Ερώτημα στους καλούς δημοσιογράφους: Οι εργαζόμενοι του Μετρό κάνουν στάση εργασίας «για τα προβλήματα των νέων συρμών». Και η σιωπή είναι ηχηρή… Ποιος τα αγόρασε αυτά τα μηχανήματα,απο πού και με ποια διαδικασία; Μεγάλο έργο κι” αυτό.. Και εργαζόμενοι μας είπαν ότι φοβούνται τραγωδία…

Αυτό που εξοργίζει στους κατά τα άλλα συστημικούς δημοσιογράφους είναι ,ότι λένε σχεδόν με υπερηφάνεια, ότι η εκπομπή είναι προσφορά του τάδε λαδιού,του δείνα αυτοκινήτου κλπ.

Στου Καμπουράκη την εκπομπή χορηγός είναι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Είναι αυτός ο χρυσός της Χαλκιδικής.

Ερώτηση στον Δημήτρη: Έχει ο Μπόμπολας του Mega και των λοιπών κρατικών έργων συμμετοχή στον χρυσό της Χαλκιδικής, στην οποία Χαλκιδική προσβλέπει με μανία ο Γκρούεφσκι των Σκοπίων και στην οποία έγιναν με ιδιαίτερη επιμονή οι περίφημες ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου;

Ο Χρήστος Καραστέργιος αγωνιστής της περιοχής χρόνια δημοσιεύει μια έκθεση για τον τρόπο λειτουργίας της επένδυσης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Την έκθεση συνέταξαν Έλληνες επιθεωρητές. Και δεν τη βλέπουμε πουθενά να παίζει…

Ιδού απόσπασμα:

Μη σύννομη διαχείριση υγρών αποβλήτων

Η εταιρεία δεν έλαβε μέτρα για την αποτροπή διαφυγής όξινων απορροών στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο ρέμα Μαυρόλακκα.
Σύμφωνα με δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος αλλά και βάσει των αναλύσεων της ίδιας της εταιρείας διαπιστώθηκαν υπερβάσεις βαρέων μετάλλων.
Μη εφαρμογή των ορθών διατάξεων παρακολούθησης της ποιότητας των υγρών αποβλήτων και των επιφανειακών υδάτων.
Σύμφωνα με αναλύσεις της εταιρείας αλλά των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος διαπιστώθηκε επιβάρυνση των υδάτων του Μαυρόλακκα (αποδέκτης υγρών αποβλήτων), κατάντη της δραστηριότητας, ως προς ορισμένα βαρέα μέταλλα.
Οι τιμές του pH στα δείγματα της ΕΥΕΠ από το σημείο διάθεσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στη θάλασσα υπερέβαιναν το ανώτατο όριο της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη, σε αντίθεση με τον όρο δ.2.200 της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσος όρος του pH ήταν 9,26, με ανώτατο όριο το 8,5. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον όρο δ.2.200 της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ και την εγκεκριμένη ΜΠΕ, «η τιμή του pH στην έξοδο της μονάδας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 8,5 έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική καταβύθιση των εν διαλύσει βαρέων και λοιπών μετάλλων στις αποδεκτές συγκεντρώσεις. Ωστόσο, πριν την τελική διάθεση θα πρέπει να εξισορροπείται το pH των νερών, ώστε να βρίσκεται εντός ορίων και οπωσδήποτε άνω του 7…».

Οι τιμές των παραμέτρων COD και BOD5 στα δείγματα της ΕΥΕΠ, υπερέβαιναν το ανώτατο όριο της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη, σε αντίθεση με τον όρο β2.β της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μέσοι όροι αυτών ήταν 168 και 37 mg/l, με ανώτατα όρια τα 35 και 7 mg/l αντίστοιχα.

Οι τιμές του ολικού μολύβδου (Pb) σε δύο περιπτώσεις και του διαλελυμένου μολύβδου ως ετήσια μέση συγκέντρωση (ΕΜΣ) στα δείγματα της ΕΥΕΠ υπερέβαιναν τα ανώτατα όρια της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη και της (32) σχετικής ΚΥΑ, σε αντίθεση με τον όρο β2.β της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Συγκεκριμένα με όριο τα 500 μg/l ολικού μολύβδου μετρήθηκαν 690 και 1100 μg/l και με όριο τα 7,2 μg/l διαλελυμένου μολύβδου υπολογίστηκε ΕΜΣ 89 μg/l.

Οι μετρήσεις του ολικού ψευδαργύρου (Zn) στα δείγματα της ΕΥΕΠ, υπερέβαιναν το ανώτατο όριο της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη, σε αντίθεση με τον όρο β2.β της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσος όρος αυτών ήταν 183 μg/l, με ανώτατο όριο τα 100 μg/l.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger