Τις συνέπειες μιας… απασφαλισμένης χειροβομβίδας θα έχει ενδεχόμενη εμμονή των εταίρων της Ελλάδας στην πολιτική του οικονομικού στραγγαλισμού και της μη αποδοχής των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Real Fm, εάν δεν αποδεχθούν τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις οι Ευρωπαίοι και δεν επιτευχθεί συμφωνία «οι εταίροι θα έχουν απασφαλίσει μια χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Και δεν θεωρώ τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη πολιτική».

Ο υπουργός Εργασίας, όπως αναφέρει η Ημερησία που καλύπτει το θέμα, έκανε λόγο για σενάριο ρήξης, το οποίο «αν τελικά προκύψει -που δεν το εύχομαι ούτε το θεωρώ το πιο πιθανό- θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας».

Ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση μιλάει ειλικρινά στον ελληνικό λαό, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωσή του στη Die Zeit ότι αν η Ελλάδα δεν λάβει τα χρήματα εντός των επόμενων 10 ημερών, τότε αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλει να “σκοτώσει” την Ελλάδα, τόνισε: «Το 10 ημερών δεν έχει σημασία αν είναι 10, 20 ή 25 ημέρες. Εκείνο το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα λεφτά μπορεί να υπάρχουν, όπως και για το επόμενο. Το αμέσως επόμενο θα υπάρχει; Εκείνο είναι το ερώτημα».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger