Σε ένα εξαιρετικά περίεργο δημοσίευμα το οποίο φέρει ημερομηνία δημοσιεύσης 5 Απριλίου 2015 αλλά και σε ένα ακόμα από τον Νοέμβριο του 2014, ο διαδικτυακός ιστότοπος http://ixnos.blogspot.gr/ που συχνά αναδημοσιεύει αλλά και πρωτογενώς συντάσσει αιχμηρές αναρτήσεις, εμπλέκει τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη σε “μίζες από την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία γενοσήμων ΤΕVA”.

Τα ερωτήματα πριν προβάλλουμε τα δύο δημοσιεύματα(για τα οποία εκ προοιμίου λέμε ως makeleio.gr ότι δεν έχουμε στοιχεία που να τα επιβεβαιώνουμε δημοσιογραφικά, δεν τα υιοθετούμε, δεν μπορούμε να τα δεχτούμε γιατί δεν υπάρχουν σημεία διασταύρωσης αλλά δεν μπορούμε και να τα λογοκρίνουμε από τη στιγμή που είναι θεατά από τον καθένα), είναι:

-Έχει απαντήσει σε αυτά ο πρώην υπoυργός;

-Ισχύουν όσα φέρεται να είπε σε τηλεοπτική εκπομπή;

-Είχε επαφές με τους Ισραηλινούς;

-Διατηρούσε επικοινωνία με ανθρώπους της ΤΕVA στην Αθήνα;

-Ειπώθηκε η φράση  “Ξέρετε πόσα λεφτά έχασε από εμένα ο κ. Γιαννακόπουλος; Πόσα λεφτά του έκοψα;”. Και εαν ναι, γιατί; Έκοψε λεφτά και από άλλους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους και για λογαριασμού τίνος;  Του τότε πρωθυπουργού του αλλά και του εθνικού συμφέροντος;

Παραθέτουμε τα δύο δημοσιεύματα και ρωτάμε: Τα έχει υπόψιν του ο πρώην υπουργός;

 ”Πόσα πήρε μίζα από την Teva ο Μπουμπούκος;

Σε δημόσια παραδοχή για το πλήγμα που προκάλεσε στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με ένα πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα. Ο Γεωργιάδης με καμάρι παραδέχτηκε, με αφορμή ερώτημα του Αιμίλιου Λιάτσου στην εκπομπή που προβλήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου στο “Κόντρα”, ότι στο στόχαστρό του μέσω του νόμου του Νοεμβρίου του 2013, ήταν η ελληνική παραγωγή φαρμάκου.

Επιτιθέμενος στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αν. διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε: “Ξέρετε πόσα λεφτά έχασε από εμένα ο κ. Γιαννακόπουλος; Πόσα λεφτά του έκοψα;”

Η ΒΙΑΝΕΞ, ως γνωστόν, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Μέσω της αναφοράς του στον κ. Γιαννακόπουλο, ο πρώην υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι “έκοψε λεφτά” από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, μειώνοντας όπως λέει τις τιμές των φαρμάκων.

Την ίδια ώρα, οι συμμετοχές των ασφαλισμένων αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, επομένως, τα λεφτά που έκοψε, πού τα “έδωσε”, αν όχι στους ασθενείς;

Μήπως σε ξένες πολυεθνικές γενοσήμων, μέσω της απόπειρας να αυξήσει τα μερίδιά τους στην αγορά φαρμάκου; Στους… φίλους του, της Teva;

Eπικαλουμενοι την αποκάλυψη του Νικολουδη για μίζες στην υγεία της τάξεως του 23% πόσα άρπαξε από τις συμβάσεις με τους Εβραίους και άλλους, φίλους του;

Πού θα οδηγούσε αυτή η πολιτική, αν όχι στο κλείσιμο ελληνικών παραγωγικών μονάδων, σε χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και τελικά στην άλωση του τομέα των γενοσήμων από ξένες φαρμακευτικές, με αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας σκευάσματα;

http://ixnos.blogspot.gr/2015/04/teva.html

Αυτούς έσπρωξε ο Μπουμπουκος. Tσάμπα; για την ψυχή της ..μανούλας του;




Στο «βασίλειο» της φοροαποφυγής του Λουξεμβούργου, η ισραηλινή εταιρεία που παράγει γενόσημα αμφισβητήσιμης ποιότητας κατέχει περίοπτη θέση

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς η φαρμακοβιομηχανία φθηνών γενόσημων TEVA έφθανε σε συμφωνία με τις ισραηλινές φορολογικές αρχές, για να πληρώσει περίπου 718 εκατ. δολάρια προς τακτοποίηση μίας σειράς φορολογικών υποθέσεων.

Η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία καλούνταν να καταβάλει φόρους αναδρομικά, για κέρδη που είχαν προκύψει από ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις, τις οποίες απολάμβανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Λίγο νωρίτερα, η ανακοίνωση της TEVA ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, στο πλαίσιο σχεδίου μείωσης λειτουργικού κόστους, ύψους 2 δισ. ευρώ, με ορίζοντα το 2017, είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή στο Ισραήλ. Η TEVA ήταν η εταιρεία που έχει λάβει τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές από τις ισραηλινές κυβερνήσεις τα τελευταία 8-9 χρόνια. Η παραχώρηση των φοροαπαλλαγών από τις ισραηλινές κυβερνήσεις είχε στόχο να ευνοήσει τις επενδύσεις κεφαλαίου και επέτρεψε το διάστημα 2006-2011 στην TEVA να εξοικονομήσει 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αποδώσει στο κράτος.

Σήμερα, η υπόθεση LuxLeaks με τις μυστικές συμφωνίες φοροαποφυγής δισεκατομμυρίων μεταξύ εταιρειών και των αρχών του Λουξεμβούργου δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, ακόμα και τριγμούς στις εσωτερικές ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεδομένης της τακτικής ειδικών φοροαπαλλαγών που ακολουθούσε η TEVA στο Ισραήλ, δεν προκαλεί εντύπωση ότι το όνομα της φαρμακοβιομηχανία υπάρχει στα έγγραφα που διέρρευσαν για τις μυστικές φορολογικές ρυθμίσεις με τις αρχές του Μεγάλου Δουκάτου.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική εταιρεία Cephalon, η οποία ανήκει στον όμιλο της TEVA εμφανίζεται σε έγγραφο της ελεγκτικής εταιρείας PriceWaterhouseCooopers, να αιτείται -και τελικά να εγκρίνεται από τις λουξεμβουργιανές αρχές- ειδική ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για την οικονομική της δραστηριότητα μεταξύ των ετών 2002-2007.

Πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που προέκυψαν από ρευστοποιήσεις και δανεισμό, και τα οποία «πηγαινοέρχονται» μεταξύ Λουξεμβούργου, Γαλλίας και Βερμούδων, σε μια προφανή προσπάθεια των μετόχων της εταιρείας να διασφαλίσουν το μικρότερο δυνατό για εκείνους, ποσοστό φορολόγησης των κερδών τους…

Η συμφωνία για την οποία μεσολάβησε η PriceWaterhouseCooopers επιτεύχθηκε το 2008, τρία χρόνια πριν η Cephalon απορροφηθεί από την TEVA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TEVA, η συγκεκριμένη εξαγορά θα απέφερε εισοδήματα ύψους 20 δισ. ευρώ με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2011.

Το γεγονός ότι η Cephalon είχε εξασφαλίσει ειδική φορολογική μεταχείριση στο Λουξεμβούργο προφανώς αποτέλεσε ελκυστικό παράγοντα για την εξαγορά από την TEVA, για την οποία δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι επιδίωξε να αλλάξει τη φοροασυλία της δικής της πλέον Cephalon.

Άλλωστε, η TEVA εκτός από τις τεράστιες φοροαπαλλαγές στο Ισραήλ, έχει βρεθεί υπόλογη και για πρακτικές δωροδοκίας αξιωματούχων σε μία σειρά από χώρες και της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, στόχος της ήταν να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έναντι ανταγωνιστών της, παραβιάζοντας ενδεχομένως τις εθνικές νομοθεσίες των χωρών αυτών.

Όμως, οι κατηγορίες σε βάρος της TEVA για παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, δεν είναι ίσως οι πιο σοβαρές ή με το μεγαλύτερο ηθικό βάρος. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την εταιρεία που έχει βγάλει δισεκατομμύρια παρασκευάζοντας γενόσημα αμφίβολης ποιότητας σε τρίτες χώρες, όπου η τήρηση κανόνων ασφαλείας είναι πλημμελής και το εργατικό κόστος ελάχιστο, καθώς το προσωπικό είναι πολλές φορές ανειδίκευτο. Επίσης, πολλή συζήτηση έχει γίνει για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί στα σκευάσματά της, πάντα στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης του κόστους παραγωγής. Δεν είναι τυχαίο δε, ότι πολλές φορές έχουν αποσυρθεί από την αγορά των ΗΠΑ και άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας, φθηνά γενόσημά της που έχουν κατηγορηθεί για παρενέργειες επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών.

Παρόλα αυτά, η TEVA, πριμοδοτούμενη και από τις περικοπές στα συστήματα υγείας των χωρών –και της Ελλάδας μεταξύ αυτών-, κατέγραψε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο του 2014. Φαίνεται πως το «στρίμωγμα» από τις ισραηλινές φορολογικές αρχές, ήταν πρόσκαιρο, αν όχι για τα μάτια του κόσμου λόγω του σάλου που είχε δημιουργηθεί, καθώς η προώθησή της αποτελεί «κεφάλαιο» για το Ισραήλ στις διμερείς του συμφωνίες.

Δυστυχώς, για την Ελλάδα, το ελληνικό δημόσιο και την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, αυτού του είδους οι πρακτικές φοροαποφυγής, βρίσκουν πρόθυμους για συνεργασία «συνομιλητές» εντός των μνημονιακών κυβερνήσεων και των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας.

http://ixnos.blogspot.gr/2014/11/t_12.html”"



Όπως και αυτό από το φιλοκυβερνητικό left.gr

Άδωνις – τρόικα “dealers” της πολυεθνικής των γενοσήμων TEVA!

Με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα θα «θεραπεύεται» εφεξής ο Έλληνας ασθενής , αφού ο έλεγχος και η ποιότητα των φαρμάκων αποτελούν πολυτέλεια στην Ελλάδα των “πλεονασματικών” προϋπολογισμών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η τρόικα έχουν δώσει τα χέρια, προκειμένου να εκτοξευθεί στο 60% η χορήγηση γενοσήμων στη χώρα μας, ενώ γιατροί- πωλητές θα ελέγχονται ηλεκτρονικά για το αν “πιάνουν τους στόχους” και οι αποτελεσματικοί ”dealers” θα επιβραβεύονται με «νόμιμες» μίζες από το κράτος.

Η μνημονιακή δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα επώδυνο και άμεσα αντιληπτό. Λιγότερο γνωστό είναι ότι πίσω από τις συμφωνίες κυβέρνησης και τρόικας κρύβεται ένας βρόμικος χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φαρμάκου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές -εταιρείες κολοσσούς, παραγωγούς γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας.

Η διείσδυση της TEVA στην ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου και οι καταγγελίες των Αμερικανών

Στα τέλη του 2012, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 379 υπέρ, 230 κατά και 41 αποχές τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. – Ισραήλ σχετικά με «αξιολόγηση και αποδοχή της συμμόρφωσης στα βιομηχανικά προϊόντα» (Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products - ACAA) μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ψηφίστηκε επίσης πρόσθετο πρωτόκολλο για τα φαρμακευτικά προϊόντα, για ευκολότερη πρόσβαση του Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά με την εξάλειψη των τεχνικών εμποδίων που υπήρχαν μέχρι τότε.

Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Laima Andrikiene υποστήριξε ότι «μόλις τεθεί σε ισχύ η συμφωνία που προβλέπει την αμοιβαία αναγνώριση των κανονιστικών διατάξεων και της επαλήθευσης των διαδικασιών για τα φαρμακευτικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ, αυτή η αμοιβαία αναγνώριση θα ωφελήσει σίγουρα τους Ευρωπαίους καταναλωτές επειδή δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για πρόσθετες δοκιμές στην Ε.Ε., κάτι που συνήθως διαρκεί 1-3 χρόνια, και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα ισραηλινά φαρμακευτικά προϊόντα”.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε εγκρίνει αυτή τη συμφωνία από το Μάιο του 2010

Με τη συνθήκη αυτή δίνεται το πράσινο φως για την κυριαρχία στην Ευρώπη της ισραηλινής ΤΕVA με τα ανώνυμα γενόσημα και χωρίς ευρωπαϊκό έλεγχο. Η ΤΕVA είχε εξαγοράσει τον γερμανικό κολοσσό στα γενόσημα Ratiopharm το 2009. Το περιοδικό Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει το deal Ratiopharm-Teva ως «κόλπο εκατομμυρίων»! Τον Οκτώβριο ο Ρέσλερ εισάγει σχετική μεταρρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm-Teva σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει νοθευμένα φάρμακα της ΤΕVA το 2011 (καθώς και το 2009) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσιεύει διαδοχικές εκθέσεις – καταπέλτη για τη TEVA, με συγκεκριμένες καταγγελίες- σοκ για νοθευμένα φάρμακα, ακατάλληλο εξοπλισμό στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας, ανεπαρκείς ελέγχους στα σκευάσματα και άλλες χοντρές παραβιάσεις της νομοθεσίας για την παραγωγή φαρμάκων.

Η TEVA HELLAS ξεκίνησε το 2008 και συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, με τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων, προμηθεύοντάς τες με δραστικές ουσίες φαρμάκων καθώς και με έτοιμα φάρμακα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν διακινηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δισκία και στείρες δόσεις των φαρμάκων της TEVA στην Ελλάδα.

Η ισραηλινή εταιρεία με τα φτηνά σκευάσματα κυριαρχεί πλέον στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, αφού από τους σχετικούς διαγωνισμούς έχει εκλείψει πλέον το στοιχείο της ποιότητας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger