Σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να πυροβολεί οκτώ φορές στην πλάτη έναν 50χρονο άοπλο μαύρο, που προσπαθούσε να ξεφύγει τρέχοντας. Τον είχε σταματήσει επειδή ένα από τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου του ήταν χαλασμένο. Σε βάρος του αστυνομικού έχει απαγγελθεί κατηγορία για δολοφονία και κρατείται.

Στον αντίκτυπο ενός ακόμα περιστατικού θανάσιμης αστυνομικής βίας εναντίον μαύρων ζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον λευκό αστυνομικό Μάικλ Σλάγκερ, στη Νότια Καρολίνα, να πυροβολεί οκτώ φορές στην πλάτη τον 50χρονο Γουόλτερ Σκοτ, έναν άοπλο μαύρο που προσπαθούσε να ξεφύγει τρέχοντας.

Ο αστυφύλακας Σλάγκερ σταμάτησε τον Σκοτ καθότι ένα από τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου του ήταν χαλασμένο. Φαίνεται πως υπήρξε μια σύντομη πάλη και ο Σκοτ εικονίζεται να τρέχει για να απομακρυνθεί. Τότε, ο Σλάγκερ τον πυροβολεί επανειλημμένα και τον σκοτώνει. Στη συνέχεια, πλησιάζει το πτώμα και του περνά χειροπέδες.

Σε βάρος του Σλάγκερ απαγγέλθηκε κατηγορία για δολοφονία και αποτάχτηκε από το αστυνομικό σώμα. Ωστόσο, το Δημόσιο θα συνεχίσει να καλύπτει την ασφάλισή του, καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος στον 8ο μήνα.

Εάν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης από 30 χρόνια έως ισόβια.

Ο ίδιος ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως αισθάνθηκε απειλούμενος και είπε στον ασύρματο πως ο «ύποπτος» είχε κλέψει το τέιζερ του.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στην πόλη του Νορθ Τσάρλστον, όπου έλαβε χώρα του περιστατικό, δήλωσε «αηδιασμένος» από το βίντεο, όμως οι δηλώσεις του καλύπτονταν από κραυγές διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν «χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger