"Βαρέλι χωρίς πάτο" χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ από τη Νέα Υόρκη, μιλώντας σε Συνέδριο Διεθνών Σχέσεων, που υποστήριξε πως "το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική"
Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι “έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα”

Μιλώντας σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ υποστήριξς πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί». «Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά

«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης. Σύμφωνα με τον γερμανό πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, σχολίασε ακόμα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι κανείς δεν έχει καμία ιδέα πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος, για να προσθέσει με νόημα ότι «η ΕΕ είναι ευθύνη όλων των μελών».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger