Τελεσίγραφο έστειλε το υπουργείο στους διοικητές των Ταμείων - ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ έχουν συνεισφέρει ήδη

Από τα ασφαλιστικά Ταμεία θα εξασφαλίσει τελικά η κυβέρνηση την απαραίτητη ρευστότητα προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις Απριλίου.

Το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε τελεσίγραφο στους διοικητές των Ταμείων προκειμένου να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ.

«Έως την Παρασκευή να λάβετε απόφαση για το ύψος των διαθεσίμων που μπορείτε να μεταφέρετε στην Τράπεζα της Ελλάδος» ανέφερε το έγγραφο του υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του ΟΔΔΗΧ στους διοικητές των Ταμείων, οι οποίοι κλήθηκαν το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη.

Μάλιστα κάλεσαν τους διοικητές να συγκαλέσουν άμεσα διοικητικά συμβούλια και να πείσουν τα μέλη τους για την αναγκαιότητα της μεταφοράς των διαθεσίμων.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υποστήριξε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς των διαθεσίμων των ταμείων από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε Ρέπος.

Η αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΕ μέσω του μέσω του ΟΔΔΗΧ, έγινε εθελοντικά και χωρίς να ζητηθεί από την κυβέρνηση, τονίζει ο νέος διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ πρόσθεσε ότι η μετατροπή 90 εκατ. ευρώ σε ρέπος ευνοεί τα συμφέροντα του Οργανισμού.

«Με τη διαδικασία αυτή μπορούμε να εξοικονομήσουμε το ΕΚΑΣ ενός έτους και ένα σημαντικό μέρος από την κρατική επιχορήγηση» αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος.

Ανάλογη απόφαση για τη διάθεση 50 εκατ. ευρώ, έλαβε χθες και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε διαθέσει ακόμη 120 εκατ. ευρώ

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger