Η Αθήνα δεν έχει αιτηθεί ενοποίηση των δόσεων αποπληρωμής.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο πρόγραμμα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Mπίλ Μάρεϊ, προσθέτοντας ότι το το Ταμείο εστιάζει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Ο κ. Μάρεϊ επισήμανε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά. "Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε συμφωνία το γρηγορότερο δυνατό", υπογράμμισε.
Παράλληλα επανέλαβε ότι "το ΔΝΤ είναι ευέλικτο και ανοιχτό σε εναλλακτικές προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, αλλά παραμένει σταθερό στο ότι πρέπει να επιτευχθεί η πλήρης ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μην ξαναβρεθεί η χώρα στο ίδιο σημείο".


"Θέλουμε μια περιεκτική συμφωνία και όχι κάποια αποσπασματικά μέτρα", διευκρίνισε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για να πληρωθούν μαζί οι δόσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η χώρα έχει το δικαίωμα αυτό, ενώ τόνισε ότι η προηγούμενη χώρα που το έκανε αυτό ήταν η Ζάμπια.

Όσον αφορά την κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι το Ταμείο δεν διαθέτει νέα στοιχεία.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανότητα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα FAZ. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters, η γενική διευθύντρια του Ταμείου εξέφρασε την άποψή της πως ένα Grexit, «δεν θα είναι και το τέλος του ευρώ».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger