Άκρως αποκαλυπτική και ενδεικτική της καταστάσεως που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό είναι η έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 
Στην έρευνα φαίνεται η εκρηκτική άνοδος του Λαϊκού Συνδέσμου, η κατάρρευση της ψοφοδεξιάς και αν κοιτάξει κανείς τα αναλυτικότερα στοιχεία της έρευνας θα δει ότι στο προσεχές μέλλον θα παρατηρηθεί ξεφούσκωμα των ποσοστών του Σύριζα, αφού οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι θα μετακινηθούν μαζικά προς το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα της Βουλής, την Χρυσή Αυγή.


Στην πρώτη σημαντική κάρτα που αποτυπώνει την γνώμη των πολιτών για την «διαπραγμάτευση», φαίνεται ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την μνημονιακή στροφή του Σύριζα. Έτσι ενώ στην αρχή που δινόταν η εικόνα της «ρήξεως» με τα σόου Βαρουφάκη, οι πολίτες ενέκριναν σε ποσοστό 72%, τώρα που διαφαίνεται η υπογραφή του νέου μνημονίου το ποσοστό αυτό έχει υποχωρήσει στο 35%.


Το γεγονός ότι αυτό το ποσοστό σηματοδοτεί την απογοήτευση του κόσμου από την προδοσία των προεκλογικών εξαγγελιών του Σύριζα, φαίνεται από την δεύτερη κάρτα, στην οποία οι πολίτες ερωτώνται σχετικά με το αν ο Σύριζα θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Εκεί φαίνεται μία ταύτιση των ποσοστών καθώς την εποχή του «Ουάου» το ποσοστό που πίστευε ότι ο Σύριζα θα «σκίσει» τα μνημόνια ήταν στο 75%, ενώ τώρα αυτό ποσοστό είναι στο 39%. Η πλήρης ταύτιση των ποσοστών στις παραπάνω ερωτήσεις, αρκεί για πείσει για του λόγου το αληθές.


Στην εκτίμηση ψήφου ο Σύριζα διατηρεί ακόμα υψηλά ποσοστά, γεγονός που εξηγείται από την πίστωση χρόνου που λαμβάνει ελέω της πιο άθλιας συγκυβέρνησης όλων των εποχών, αυτής του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Η ΝΔ αντιθέτως έχει υποστεί καθίζηση, πέφτοντας στο 15,5%.
Η Χρυσή Αυγή γιγαντώνεται πιάνοντας ποσοστό, που με αναγωγή φτάνει το 8,6%.
Ακολουθεί το «Ποτάμι» που παραδοσιακά «φουσκώνει» στις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έπονται τα υπόλοιπα κόμματα, που βρίσκονται σε κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας, στα όρια της εισόδου τους στη Βουλή.
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις κάρτες της έρευνας, η υπογραφή του νέου μνημονίου από τον Σύριζα θα σηματοδοτήσει την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής. 

Η ΝΔ του Σαμαρά είναι καταδικασμένη σε πασοκοποίηση, ενώ τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα δείχνουν να καταρρέουν, αφού πλέον δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, με τον Σύριζα μνημονιακό.


ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger