Προ εκπλήξεως βρέθηκε ένας αγρότης από την Τοπική Κοινότητα Οινόης του δήμου Ήλιδας ο οποίος πήγε προχθές (04-06-2014) στο χωράφι του να κάνει αγροτικές εργασίες και να ανοίξει ένα πηγάδι και τελικά ανακάλυψε αρχαιολογικά ευρήματα!

Το συμβάν καταγράφηκε στην αγροτική θέση «Άγιος Αθανάσιος», κοντά στον Κορωνόβραχο, και όταν ο αγρότης διαπίστωσε ότι είχε μπροστά του αρχαιολογικά ευρήματα σταμάτησε τις εργασίες και ειδοποίησε αμέσως την Ζ' ΕΠΚΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο αρχαιολόγων της Ζ' ΕΠΚΑ και σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Πατρίς» με την προϊστάμενη κα Γεωργία Χαντζή, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αρχαιολογικά ευρήματα.

Συγκεκριμένα η κα Χαντζή ανέφερε ότι πρόκειται για ταφικό πίθο και αφορά τμήμα νεκροταφείου των υστεροκλασσικών χρόνων στην Ηλεία. Ήδη έχει ξεκινήσει η σωστική ανασκαφή στο χώρο και οι αρχαιολόγοι έχουν ερευνήσει ένα μικρό πιθάρι και συνεχίζεται η έρευνα σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο πιθάρι. Η περιοχή φυλάσσεται και οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger