Αδυναμία πληρωμής δόσεων προς το ΔΝΤ εντός του Ιουνίου φαίνεται πως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, του ζήτησε να για να υπάρχει σχετική διευκόλυνση στην καταβολη των δόσεων εντός του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, προτείνει στο ΔΝΤ να πληρώσει σε μία δόση προς το τέλος του Ιουνίου όλες τις υποχρεώσεις προς το Ταμείο για τον μήνα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να βρεθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό για να «αποφύγει η Αθήνα την ταλαιπωρία».



Γράφεται το κείμενο της συμφωνίας
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσε χθες αργά το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου, στο Brussels Group άρχισαν γράφουν το κείμενο της συμφωνίας στα σημεία που υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ενιαία συμφωνία που θα περιλαμβάνει και ρύθμιση του χρέους.

Κυβερνητική πηγή τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει θέση υπέρ της διαγραφής μέρους του χρέους της χώρας ώστε να καταστεί βιώσιμο, ωστόσο τέτοιο θέμα δεν συζητά ούτε η Επιτροπή, ούτε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger