Ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε στην μεγαλειώδη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την νίκη του Κόκκινου στρατού κατά των ναζί, να είναι όλα στην εντέλεια και φυσικά, να μη... βρέξει

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας αποφασιστικός και δυναμικός ηγέτης, που όπως όλα δείχνουν, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ούτε τον καιρό. Αυτό απέδειξε περίτρανα το περασμένο Σάββατο, κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους παρέλασης στη Μόσχα, για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την νίκη των Σοβιετικών κατά των ναζί, μια νίκη που σφράγισε το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», το Κρεμλίνο διέθεσε τετρακόσια εκατομμύρια ρούβλια (επτά εκατομμύρια ευρώ), για να επιστρατεύσει την αυγή της 9ης Μαΐου αεροσκάφη που διέσχιζαν τον ουρανό της Μόσχας και ψέκαζαν τα σύννεφα με τις κατάλληλες χημικές ουσίες για να μη βρέξει!

Την ίδια μέθοδο, που χρησιμοποιεί ως κύρια χημική ουσία τον ιωδιούχο άργυρο, είχε χρησιμοποιήσει και το 2008 η Κίνα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων για να διασφαλίσει ότι μια ενδεχόμενη βροχή δεν θα αποτελούσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.

Η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί και στη Γαλλία, για να περιοριστούν οι ζημιές από το χαλάζι στις καλλιέργειες και αποδείχθηκε επιτυχημένη, ειδικότερα, στην περιοχή της Βουργουνδίας. Πάντως, η εταιρεία ANELFA (Εθνικός οργανισμός για την μελέτη και την αντιμετώπιση κατά των ατμοσφαιρικών προβλημάτων), έχει δηλώσει ότι αυτή η ουσία είναι τοξική για τους μικροοργανισμούς και τα ψάρια. 



Δημοσίευση σχολίου

Blogger