Μουμιοποιημένα υπολείμματα βρεφών εντόπισαν οι κάτοικοι της περιοχής Τομπόλσκ στη δυτική Σιβηρία.

Η τοπική κοινότητα είναι σοκαρισμένη από το μακάβριο εύρημα που έχει εγείρει το ενδιαφέρον ολόκληρης της χώρας. Τα υπολείμματα βρεφών βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένη παθολογική κλινική. Σε όλη την έκταση του εργαστηρίου εντοπίστηκαν βρέφη, όργανα και οστά. 

Ακόμα, σε αρκετά από τα βρέφη, φαίνονταν εμφανώς τα σημάδια από τομές, που υποδείκνυαν ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις διενεργούνταν πειράματα και εγχειρήσεις και μάλιστα κάποια από αυτά χρονολογούνται πως μετατράπηκαν σε μούμιες, μόλις πριν τρία χρόνια!

Ο φοιτητής ιατρικής, Γκεόργκι Γκριγκόρτσουκ, κάτοικος του Τομπόλσκ, περπατούσε σε ένα μονοπάτι, το οποίο, είπε πως ακολουθούν πολλά παιδιά, όταν βρήκε το εν λόγω οίκημα με ανοιχτή πόρτα. Πέρασε το κατώφλι και σίγουρα θα ευχόταν να μην το είχε κάνει. Μεγάλες γυάλες με μωρά - μούμιες βρίσκονταν πάνω σε ράφια και τραπέζια, άλλες γυάλες ήταν σπασμένες στο πάτωμα και παντού, διασκορπισμένα, όργανα και οστά.

Εκτός των ανθρώπινων μελών, οι αρχές βρήκαν και διάφορα έγγραφα και σημειωματάρια, τα οποία περιέγραφαν με κάθε αποκρουστική λεπτομέρεια τα πειράματα που διενεργούνταν σε αυτό το εργαστήριο, όπως και το ιστορικό των ασθενών και προσωπικές πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το εργαστήριο, χρησιμοποιούνταν για αυτοψίες, μέχρι που μετακινήθηκε σε άλλες εγκαταστάσεις σε κοντινό νοσοκομείο. 

Το γεγονός όμως, των εγγράφων, όπως και των πρόσφατων χρονολογιών σε κάποια από τα δοχεία, ανάγκασαν τον τοπικό εισαγγελέα να σκεφτεί τα χειρότερα και να διατάξει έρευνα, παρά το γεγονός πως σε πρώτη φάση, το εργαστήριο σφραγίστηκε με όλα τα μακάβρια ευρήματα στο εσωτερικό του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger