Δοκιμές μεγάλης κλίμακας για το μέλι στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι περίπου το 75 τοις εκατό του μελιού στην αγορά δεν είναι καν πραγματικό. 

Σύμφωνα με έρευνα της ασφάλειας των Τροφίμων , το σημερινό μαζικό παραχθέν μέλι είναι συχνά κενό απο πραγματική γύρη, που υποβάλλεται σε επεξεργασία τεχνητά απο την Κίνα. Οι εμπειρογνώμονες παραγωγής μελιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμφωνούν ότι το πραγματικό μέλι πρέπει να περιέχει αληθινά μικροσκοπικά σωματίδια γύρης για να θεωρηθεί γνήσιο.


Ενα μεγάλο μέρος του μελιού που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ προέρχεται από μια υπερβολική διαδικασία φιλτραρίσματος που θερμαίνει το μέλι στις υψηλές θερμοκρασίες, αναγκάζοντας την φυσική ουσία σε υψηλή πίεση μέσα από εξαιρετικά μικρά φίλτρα την απομάκρυνση της γύρης. 

Με τον τρόπο αυτό, οι κατασκευαστές αποκρύπτουν την ταυτότητα της πηγής του μελιού, η οποία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν πετάξει παράνομα τόνους μελιού στην αγορά των ΗΠΑ για χρόνια.

 Οι Κινέζοι είναι υπεύθυνοι για την ρίψη επικίνδυνων αντιβιοτικών, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και άφθονα ποσά βαριών μετάλλων στα εισαγόμενα προϊόντα μελιού.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger