H διάθεση του τύπου να σχολιάζει εκτενώς το ελληνικό ζήτημα χρησιμοποιώντας αλληγορίες και ευφάνταστες εκφράσεις διαπιστώνεται στη σημερινή Tageszeitung.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στις αναλήψεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στις ελληνικές τράπεζες: «Οι Έλληνες συνεχίζουν να βάζουν χαρτονομίσματα κάτω από το μαξιλάρι. 400 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα από τις αρχές Ιουνίου. 

Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Τα μαξιλάρια είναι μικρά και ο Έλληνες σε κατάσταση πανικού» γράφει με τη σειρά του ο σχολιαστής.

Σχόλιο δημοσιεύει σήμερα και η Bild πάνω από το οποίο φιγουράρουν δυο ημισέλιδες φωτογραφίες του έλληνα υπουργού Οικονομικών και της γερμανίδας καγκελαρίου. Στην πρώτη εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης με ένα μεγάλο, αλλά όχι κολακευτικό χαμόγελο και στη δεύτερη η Άνγκελα Μέρκελ σοβαρή και σκυθρωπή. Υπό τον τίτλο «Αυτά τα δύο πρόσωπα τα λένε όλα» η εφημερίδα περιγράφει την κατάσταση σε Ελλάδα και Γερμανία. «Η φωνή της Άνγκελα Μέρκελ είναι σοβαρή, αδύναμη. Γνωρίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα υποχωρήσει και η Ευρώπη θα πληρώσει παρ” όλα αυτά. 

Η “πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου” εξαπατήθηκε από ένα Έλληνα που γελάει! Έναν σαν τον Βαρουφάκη!» γραφεί ο συντάκτης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger