Ξεχάστε τους κοιλιακούς, τις δύσκολες ασκήσεις και τη δίαιτα για την μείωση του λίπους στην κοιλιά. Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι τα αμύγδαλα βοηθούν αποτελεσματικά στην επιθυμητή «συρρίκνωση» της κοιλιάς που κρεμάει και επιπλέον κάνουν καλό στην καρδιά! 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τρώγοντας 42 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά, όχι μόνο μικραίνει η κοιλιά, αλλά απομακρύνονται και παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

«Η αντικατάσταση τροφών και σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες με αμύγδαλα, όχι μόνο μείωσε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αλλά αισθητά και το κοιλιακό λίπος», εξηγεί η ερευνήτρια, Κλερ Μπέριμαν από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που έκανε την έρευνα. 

Μάλιστα, η ίδια συμπλήρωσε πώς ενδεχομένως να αποτελούν απλό τρόπο που βοηθά στην καταπολέμηση της έναρξης μεταβολικών και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η έρευνα διήρκεσε 12 εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε σε 52 υπέρβαρους ενήλικες με υψηλή χοληστερόλη. Ολοι οι συμμετέχοντες ακολούθησαν παρόμοια διατροφή. Επιπλέον, στη μια ομάδα δόθηκε σνακ 42 γραμμαρίων ανάλατων αμύγδαλων καθημερινά, ενώ η άλλη έλαβε μάφιν μπανάνα που περιείχε ακριβώς τις ίδιες θερμίδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η διατροφή που περιέχει σνακ αμυγδάλων σε σύγκριση με μάφιν μειώνει το κοιλιακό λίπος, την ολική χοληστερόλη, τη χοληστερόλη LDL (κακή) και άλλα λιπίδια. Επιπλέον, η διατροφή με μάφιν μειώνει τη χοληστερόλη HDL (καλή χοληστερόλη) περισσότερο από τα αμύγδαλα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Heart Association.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger