Κάποιοι μας κατηγόρησαν πριν από εβδομάδες ότι «συγκαλύπτουμε σκάνδαλα εταιρειών» μόνο και μόνο επειδή είναι «Ελληνικές» με αφορμή το σκάνδαλο με τα αλογίσια παριζάκια της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Νικας. Σήμερα όλοι ανακάλυψαν ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον Ελληνικών συμφερόντων αφού έχει αγοραστεί από την πολυεθνική Delhaize.

Επίσης, σήμερα ανακάλυψαν ότι το προϊόν «ιδιωτικής ετικέτας» παριζάκι ΑΒ Βασιλόπουλος που αποσύρθηκε επειδή είχε αλογίσιο κρέας, ήταν φτιαγμένο από την Νίκας. Είχαμε γράψει λοιπόν τότε ξεκάθαρα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ένα προϊόν με αλογίσιο κρέας είναι «Ελληνικό». Δεν έχει η Ελλάδα περίσσευμα από άλογα για να «νοθεύει» μοσχαρίσιο κρέας. Αντίθετα, οι εταιρείες κάποιων ελληναράδων είναι προφανές ότι έχουν εισάγει την πρώτη ύλη από Γερμανία αφού εκεί ξεκίνησε το σκάνδαλο.

Μας είναι αδιάφορο λοιπόν εάν κάποια εταιρεία έχει Ελληνικό ΑΦΜ. Το πρώτο που μετρά είναι η προέλευση των προϊόντων που εμπορεύεται και των πρώτων υλών και έπειτα η δομή της ιδιοκτησίας. Εάν ο μεγαλομέτοχος είναι μία πολυεθνική του εξωτερικού, όπως συμβαίνει με την ΑΒ Βασιλόπουλος, τα LIDL, τα Praktiker κλπ κλπ, σημαίνει ότι τα κέρδη πηγαίνουν περίπατο. Φεύγουν και επενδύονται στο εξωτερικό.

Τώρα λοιπόν που όλοι «ανακάλυψαν» την Delhaize, να δούμε ποιοί θα έχουν τα κότσια να παίξουν αυτό: ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία.

Λίγοι. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτά που οργανώνουν εδώ τα φερέφωνα του μνημονίου. Το ξεπούλημα σε κολοσσούς, όπως και στην Ρωσία του Γιέλτσιν. Τόσο απλά.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger