Το νέο μνημόνιο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζεται και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ αποτελει ταφόπλακα για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους...

Έρχεται να προστεθεί στα ήδη αντιαγροτικά μέτρα που έχουνε φέρει οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την συγκατάθεση των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. 

Εκτός της μείωσης των ενισχύσεων που προβλέπει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ 15% για φέτος και φτάνει ως 50% μέχρι το 2019 το 3º μνημόνιο της συγκυβέρνησης φέρνει νέα μέτρα ΄΄φωτιά΄΄ όπως την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100% την φορολόγηση των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38%δεν έχει να πληρώσει στον ΟΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και στις υπηρεσίες από 13% στο 23% την κατάργηση της επιστροφής στο φόρο πετρελαίου για τους αγρότες, μαζί με τις αυξήσεις κρατήσεων για υγεία , την αύξηση του αγροτικού ρεύματος , κ.α. είναι τα εργαλεία που θα ξεκληρίσουν τους μικρούς και φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους θα τους οδηγήσουν στην φτώχια και την εξαθλίωση, προσθέτοντας τους στη στρατιά των 1,5 εκατομμυρίου ανέργους. 

Εκτός αυτών θα οδηγήσουν στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστικών αγροτών μια ώρα γρηγορότερα. 

Ήδη οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι ζούμε μια τραγωδία, κινδυνεύουμε να χάσουμε την παραγωγή μας ή να πέσουν ΄΄κανόνια΄΄ εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας από τις κλειστές τράπεζες. 

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει με μέτρα, την συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών εξασφαλίζοντας πετρέλαιο , φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα και ζωοτροφές για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Να εξασφαλίσει την πληρωμή όλων των προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των, σιτηρών, γάλακτος, κρέατος. 

Να προστατέψει τις περιουσίες των αγροτοκτηνοτρόφων από κατασχέσεις, από δάνεια που βρίσκονται στο ΄΄κόκκινο΄΄ . 

Να μην γίνει καμία επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς τους δημόσιους φορείς (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κλπ) 

Να παγώσουν τα ανοιχτά δάνεια αγροτών (ΑΔΑ) τα στεγαστικά και οι τόκοι. 

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους αγρότες και τις οικογένειές τους, να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι. 

Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος (οικιακού - αγροτικού) ,νερού , τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. 

Σ αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους, αγωνιστικά μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, μετά από επιτροπές αγώνα, μέσα από λαϊκές επιτροπές με κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουμε την πάλη μας ώστε να ακυρώσουμε το νέο και τα παλιά μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, των κυβερνήσεων και της ΕΕ. 

Να αναπτύξουμε την λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση. 

Να μην ξεγελαστεί κανείς, να μην υποκύψει στα τρομοκρατικά διλλήματα μνημόνιο ή χρεοκοπία - ευρώ ή δραχμή. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή μέσα στην ΕΕ οι αγρότες θα εξαθλιώνονται και θα ξεκληρίζονται εφόσον τα κλειδιά της οικονομίας θα τα έχουν οι καπιταλιστές και οι εμποροβιομήχανοι. 

Μαχητικά οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. 

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιούλη στις 8 μμ στην πλατεία Ρ.Φεραίου. 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε 

Μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας με ενωτικό και μαζικό αγώνα να ανατρέψουμε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. 

Να ανοίξουμε το δρόμο για μία ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. 

Σ' αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε συσκέψεις και περιοδείες στα χωρία για την ενημέρωση των αγροτών και παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς.


trikalazoom.gr


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger