Οι βουλευτές του ιταλικού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την χώρα μας τοποθετώντας ελληνικές σημαίες στα έδρανά τους, στην βουλή της Ρώμης, επισημοποιώντας, παράλληλα, την υποστήριξή τους προς το "όχι" στο δημοψήφισμα.


«Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη ολόκληρη. Στηρίζουμε το "όχι" διότι θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των πολιτών, της πραγματικής συμμετοχής και των αξιών. Διότι λέμε όχι στην ανήθικη κερδοσκοπία. Πρώτα από όλα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως είπε, πριν δυο ημέρες, και ο πάπας Φραγκίσκος», τόνισε ο επικεφαλής του «Αριστερά και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα.

Με την πρωτοβουλία OXI ge No, το κόμμα του, σε ογδόντα τέσσερις πλατείες της Ιταλίας πρόκειται να πληροφορήσει τους ιταλούς πολίτες, την ώρα του δημοψηφίσματος, για τις καταστρεπτικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και των μνημονίων.

Παράλληλα με την επταμελή αντιπροσωπεία του Αριστερά και Ελευθερία που πρόκειται να ταξιδέψει αύριο με προορισμό την Αθήνα, μεταβαίνουν στην ελληνική πρωτεύουσα, για να εκφράσουν, πάντα, την αλληλεγγύη τους προς το «όχι», ο ιδρυτής και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλλο με τέσσερις βουλευτές του, ο κεντροαριστερός πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών της Ιταλίας Στέφανο Φασσίνα, και ο βουλευτής του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματτέο Ρέντσι, Αλφρέντο Ντατόρε.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger