Αποκάλυψη - βόμβα από την εφημερίδα για όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup της Τρίτης.

Τη λύση του παράλληλου νομίσματος πρότεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο χθεσινό Eurogroup έτσι ώστε να καλυφθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Όπως αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τα debt certificates, ένα είδος IOU, δηλαδή παράλληλου νομίσματος.

Κατά τη συζήτηση οι υπουργοί Οικονομικών βρέθηκαν μπροστά στη Σόιμπλε που πρότεινε η κυβέρνηση της Αθήνας να εκδώσει IOUs για να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεων. Η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη. Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα για το εξωτερικό χρέος δεν είναι κατάλληλα. Ο Σόιμπλε πρότεινε η Αθήνα να χρησιμοποιήσει τα IOUs για να εξυπηρετήσει μέρος των εσωτερικών υποχρεώσεών της, αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως τα IOUs αποτέλεσαν και πάλι θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Δηλαδή πρότεινε να χρησιμοποιήσει τις υποσχετικές (IOUs) για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις στο εσωτερικό, που σημαίνει μισθοί και συντάξεις.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε μόλις χθες ότι είχε σχέδιο για έκδοση IOUs.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger