Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στις φωτιές της Παρασκευής, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου μαίνεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στη Σκύρο.

ΣΚΥΡΟΣ

Η φωτιά, που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δύσβατη περιοχή, είναι σε εξέλιξη, αλλά δεν απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της περιοχής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο Καναντέρ.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Οι καταστροφές από τις πύρινες γλώσσες ανυπολόγιστες. Οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν εφιαλτικές στιγμές. Η επικίνδυνη φωτιάξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Φαρακλό Λακωνίας κοντά στην Νεάπολη.

Οι ισχυροί άνεμοι επέκτειναν πολύ γρήγορα το μέτωπο της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τρεις οικισμοί και οι κάτοικοι να βρουν καταφύγιο στην παραλία του Αγ. Νικολάου από όπου απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα.

Η φωτιά έκαψε ανεξέλεγκτη σπίτια και αγροικίες στα χωριά Φαρακλό, Λαχί και Αγ. Νικόλαος, ενώ οι φλόγες έφτασαν και στις παρυφές της Νεάπολης καίγοντας σπίτια και επιχειρήσεις. Ένα Canadair παρουσίασε βλάβη και οι χειριστές του έκαναν αναγκαστική προσγείωση καταφέρνοντας να βγουν σώοι. Αργότερα διακομίστηκαν στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου τους επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ακόμη, ένας 58χρονος Ελληνο-Ελβετός τουρίστας έπαθε ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη, σε όλη την ευρύτερη περιοχή και τα Κύθηρα.

Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί το μεσημέρι, καθώς κάηκαν οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη. Μάλιστα, τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς με δυσκολία λειτουργούσε και το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.

ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Στη Μαλακάσα, στον Άγιο Γεώργιο η φωτιά πέρασε νωρίς το βράδυ από το στρατόπεδο της περιοχής και έφθασε μέχρι κάποια σπίτια. Επί τόπου έσπευσαν 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και 22 εθελοντές.

ΥΜΗΤΤΟΣ

Στον Υμηττό, η φωτιά που ξέσπασε νωρίς Παρασκευή το μεσημέρι διένυσε μια μεγάλη απόσταση από τον Καρέα , πέρασε τα Αστυνομικά Ηλιούπολης, την Αργυρούπολη και έφθασε στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Στον Καρέα κάηκαν οι αποθήκες ενός εστιατορίου, αλλά και σπίτια. Σε αυτό το μέτωπο υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες και υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Στην Κόρινθο, και συγκεκριμένα στη Νεμέα, η φωτιά έκαψε δασική έκταση. Επί τόπου επιχείρησαν 14 οχήματα της πυροσβεστικής, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 υδροφόρες και 10 εθελοντές.

ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Αφράτι της Χαλκίδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.



ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger