Το Ισραήλ και η Ελλάδα έκλεισαν σήμερα Κυριακή μια ιστορική συμφωνία άμυνας που επιτρέπει στο εβραικό κράτος να σταθμεύσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην Ελλάδα και τανάπαλιν μεταφέρει το Jerusalem Post.
Η συμφωνία ένα Status of Forces Agreement (SOFA), ρυθμίζει νομικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των στρατιωτικών δυνάμεων που θα σταθμεύουν στην άλλην χώρα. 
Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του τύπου που υπογράφτηκε μεταξύ του Ισραήλ και μιας άλλης στρατιωτικής δύναμης εκτός των ΗΠΑ.
IΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ.
« Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στον ισραηλίτικο λαό », δήλωσε ο έλληνας υπουργός Άμυνας  ο Panos Kammenos. « Η τρομοκρατία και το τζιχάντ δεν χτυπούν μόνο τη Μέση Ανατολή χτυπάει επίσης τα βαλκάνια και την Ευρώπη.
Η Ελλάδα είναι προσεκτική στο βαλιστικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η χώρα μας είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων.Αν ένας ιρανικός πύραυλος κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής» πρόσθεσε.

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger