Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας που επέστρεψε πιο αποφασισμένος από ποτέ. Ο άνθρωπος που κατάφερε να επιβιώσει από το 17ωρο καμίνι της Μέρκελ αυτή την στιγμή "δεν βλέπει" την Κωνσταντοπούλου. Την θεωρεί ανύπαρκτο μέγεθος μπροστά του και αποφάσισε να μετακινήσει από το δρόμο του αυτό το μικρό εμπόδιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Όμως, ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Για το λόγο αυτό, πιθανότατα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα διατηρήσει ή θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger