Όπως σας είχα υποσχεθεί, εδώ και αρκετές μέρες, επιστρέφω και πάλι στις γαστριμαργικές αναρτήσεις με ένα σοκολατένιο παγωτό. Όμως αυτό είναι ένα ιδιαίτερο παγωτό γιατί δεν περιέχει ούτε ζάχαρη, ούτε κρέμα γάλακτος ούτε αυγά.


Το καλοκαίρι μπορώ να τρώω σε καθημερινή βάση παγωτό. Είναι το μόνο γλυκό που μου κάνει όρεξη να φάω γιατί με την ζέστη δεν τα πάω καλά, γενικότερα.

Καιρό τώρα όμως, προσπαθώ να πετύχω ένα νόστιμο παγωτό που δροσίζει και δεν φορτώνει με άχρηστα λιπαρά και θερμίδες.
Και μετά από αρκετές (πολλές αποτυχημένες) δοκιμές, νομίζω ότι βρήκα τη συνταγή.
Το ρόλο του αυγού για άλλη μια φορά τον δίνουμε στους σπόρους chia. Αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούμε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και χουρμάδες. Και αντί για κρέμα γάλακτος, γάλα ξηρών καρπών. Εδώ θέλω να σας πω ότι έχω φτιάξει τη συγκεκριμένη συνταγή με γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και κατσικίσιο γάλα, με την ίδια επιτυχία κάθε φορά. Οπότε πειραματιστείτε ελεύθερα.

Καλή επιτυχία!


Παγωτό σοκολάτας με σπόρους chia
Προσαρμοσμένη από Top with Cinnamon

Υλικά:
Για 6 μερίδες

1 2/3 κούπας γάλα ξηρών καρπών (αμυγδάλου, φουντουκιού) ή σόγιας
1/4 κούπας chia σπόρους
2 κουτ. σούπα σκόνη κακάο
3 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, λιωμένη
4 χουρμάδες

Προετοιμασία:


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά εκτός από τους χουρμάδες. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, κομμένους στη μέση, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 8-10 ώρες. (Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα γίνει αρκετά παχύρρευστο).
Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να έχουμε μια σχετικά λεία κρέμα. 
Αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας και cacao nibs.

Καλή απόλαυση!


Summer means ice cream for me and in order to avoid dairy and calories, I discovered the perfect chocolate guilt free ice cream recipe.

Chocolate Ice Cream with Chia Seeds
Adapted from Top with Cinnamon

Ingredients:

1 2/3 cup nut milk (almond, hazelnut)
1/4 cup chia seeds
2 tbsp cocoa powder
3 tbsp honey or maple suryp 
1 tsp vanilla extract
30 gr dark chocolate, melted
4 medjool dates

Preparation:


In a bowl, whisk all ingredients really well, except for the dates. Cut dates in half and add them. Place the bowl in the fridge for 8-10 hours. The mixture should become thick.

Blitz the mixture in a high power blender until smooth. Pour it on your ice cream maker and follow the instructions. Freeze until firm enough to scoop.
Serve with cacao nibs and chocolate curls.

Enjoy!

Δημοσίευση σχολίου

Blogger