Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία στην Ορεστιάδα, καθώς με έγγραφο που έφτασε στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ, το οποίο υπογράφει ο υποδιοικητής του οργανισμού Χαράλαμπος Καλαματιανός, η υπηρεσία θα μεταφερθεί στο Διδυμότειχο στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ορεστιάδας θα πρέπει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου να "μετακομίσουν" μαζί με τα αρχεία της υπηρεσίας στο ΙΚΑ Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό, περί συγχώνευσης των δύο παραρτημάτων του ΙΚΑ στον Έβρο, ο οποίος ωστόσο δεν υλοποιήθηκε στο παρελθόν μιας και υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Τώρα, βέβαια, ο κατ' εξοχήν αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ορεστιαδίτισσας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά, η οποία με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη και προς τον Διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Θεωνά, εκφράζει την έκπληξή της για το έγγραφο με το οποίο ενεργοποιείται η απόφαση του 2012 για την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Ορεστιάδας και ζητά να μην υλοποιηθεί η απόφαση, τονίζοντας ότι αντίστοιχα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης «ναυάγησαν», λόγω δυναμικών κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας.

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, που περιμένει να τοποθετηθεί διοικητής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ή πρόεδρος στον ΟΛΑ ή όπου αλλού κάτσει, τσιμουδιά για το θέμα.

Το έτερον μεγαλοστέλεχος του κόμματος, ο λαλίστατος Παναγιώτης Λελιάτσος (πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων), ο οποίος κάθε τόσο βγάζει ανακοινώσεις και κάνει και επερωτήσεις σε υπουργούς ως "κατά φαντασία βουλευτής", τώρα μούγκα στη στρούγκα.

Αλήθεια, εκείνο το Ρωσικό Υποπροξενείο της Αλεξανδρούπολης που θα άνοιγε σε λίγες ημέρες (από τις αρχές Ιουνίου) τι έγινε;

Η μόνη ελπίδα για την σωτηρία του ΙΚΑ Ορεστιάδας είναι ο Υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, ο οποίος αγαπάει τον Έβρο και την Θράκη, και μπορεί να πάρει τηλέφωνο τον Χαϊκάλη και να του πει: «Παύλο τι πας να κάνεις; 5,3% πήραμε στον Έβρο. Τι θέλεις τώρα να πάρουμε… το τρίτο το μακρύτερο, σαν το τρίτο το μακρύτερο μνημόνιο που ψηφίσαμε;».

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο, ο Παύλος Χαϊκάλης να απαντήσει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί τον εκβιάζει ο Φούχτελ… 

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger