Το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή (πιθανότατα και στο ίδιο υπουργείο) εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg από το οικονομικό Forum στο Κόμο της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «θα το σκεφτεί σοβαρά εάν του γίνει μια τέτοια πρόταση με την προϋπόθεση ότι τα νέα μέτρα θα είναι για τους Έλληνες «ένα πικρό φάρμακο» κι όχι «δηλητήριο».
«Εάν υπάρξει ποτέ κυβερνητικό ενδιαφέρον για ένα πικρό φάρμακα τότε είμαι έτοιμος να επιβιβαστώ στο κυβερνητικό καράβι αν και επιμένων ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων είναι πολύ σκληρό» είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν επιθυμεί να παίξει και πάλι ενεργό ρόλο στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το δημοσίευμα θυμίζει τη σκληρή αντιπαράθεση που είχε ο Γ. Βαρουφάκης με τον γερμανό ομόλογό του αλλά και αξιωματούχους των Βρυξελλών.

Όπως υπογράμμισε ο πρώην υπουργός τα ελληνικά κόμματα κρύβουν από το λαό την αντίθεσή τους στο πακέτο των μέτρων. «Αξίζει μόνο να ακούσεις τα ίδια τα κόμματα. ¨όλα διαφωνούν με το πρόγραμμα, αλλά το ψήφισαν στη βάση του εκβιασμού. Η ουσία είναι ότι αυτό είναι ένα απαίσιο πρόγραμμα, που δεν θα αποδώσει αλλά εάν προσπαθήσουμε να το αμφισβητήσουμε θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη»
Για να αναρωτηθεί με έμφαση στη συνέχεια εάν «είναι πραγματικά αυτή η Ευρώπη που θέλουμε;

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger