O πόλεμος στην Συρία πριν λίγες εβδομάδες έπαψε και τυπικά να είναι εμφυλιος καθώς ένοπλες δυνάμεις ή παραστρατιωτικά σώματα από τουλάχιστον δέκα κράτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Ιράν, Τουρκία, Σαουδική Αραβία κλπ) εμπλέκονται σε έναν πόλεμο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο σύγχρονο πόλεμο και αυτό αποκαλύπτεται και καταγράφεται για πρώτη φορά ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

Η εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων όμως που κάνουν την διαφορά είναι αυτές της Ρωσίας: Μαχητικά πολλαπλού ρόλου και κρούσης Su-30SM, Su-34, Su-24 κλπ, μαζί με ισχυρές δυνάμεις Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα διαρκές κονβόϊ αποβατικών πλοίων επίσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας για πρώτη φορά καταγράφονται, αποκαλύπτονται και αναλύονται με λεπτομέρειες στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί και προσεγγίζεται το ερώτημα "Μέχρι πού είναι ικανές να φτάσουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή;"

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στη Συρία. Η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προσωπικά για την αποστολή στρατευμάτων, αεροσκαφών και δημιουργία βάσεων στην πολύπαθη αυτή χώρα της Μέσης Ανατολής ήρθε ως άμεση αντίδραση στα σχέδια ΗΠΑ και Τουρκίας να εγκαταστήσουν Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσης και ζώνη Ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι οποίες σταδιακά θα επεκτείνονται προς τα νότια.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταφέρουν και ήδη μεταφέρουν τεράστιες αεροναυτικές και χερσαίες δυνάμεις στην χώρα προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες.

Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείο ειδήσεων AFP, η Ρωσία έχει αναπτύξει 28 μαχητικά στη Συρία ενώ σύμφωνα με το Reuters ξεκίνησαν εντατικές περιπολίες UAV που επιτηρούν και συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους ισλαμιστές στη Συρία!

"Υπάρχουν 28 μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη σε αεροδρόμιο στη δυτική Συρία, σε προάστιο της Λαττάκεια" είπαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο AFP, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα παραπάνω ενώ τόνισε πως υπάρχουν και επιθετικά ρωσικά ελικόπτερα  ενώ σύμφωνα με πηγές του συριακού στρατού δόθηκε πλήρη πρόσβαση στην στρατιωτική αεροπορική βάση Hmaymat Military Airbase στη Λαττάκεια η οποία βρίσκεται μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο Bassel Al-Assad για να ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIL και θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Al-Sham’s.
Ταυτόχρονα, υπάρχει συνεχή παροχή δορυφορικών φωτογραφιών στις συριακές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες βοήθησαν τα μέγιστα για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης της Παλμύρας Τadmur.


Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger