Αθήνα

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος, για να υπάρξει -όπως αναφέρει- «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης». Σε δήλωσή του επιμένει ότι έχει πέσει θύμα hacking και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων. Η θητεία του στην κυβέρνηση διήρκεσε λιγότερο από 12 ώρες.

Στη δήλωσή του ο Δ.Καμμένος αναφέρει: «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

» Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

» Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Παναγιώτης Καμμένος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να παραιτηθεί άμεσα, λέγοντάς του «ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η σκιά σε μια κυβέρνηση που μόλις ορκίστηκε. Αν αποδείξεις την αλήθεια για την υπόθεση των ομοφοβικών και αντισημιτικών σχολίων τότε θα δικαιωθείς. Αλλά τώρα ζητώ την παραίτησή σου. Παραιτήσου για να διευκολύνεις την κατάσταση».

Αμέσως μετά ο υπουργός Αμυνας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του είπε πως το θέμα έληξε, ότι ο Δ. Καμμένος παραιτήθηκε.

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου είχε προαναγγείλει στο Twitter ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας: «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

Σε παραίτηση καλεί ο Πάνος Καμμένος τον Δημήτρη Καμμένο
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, στον οποίο ανέφερε πως αν τα tweets με το ομοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο είναι αληθινά και όχι αποτέλεσμα hacking, τότε ο Δ.Καμμένος θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ήδη φυλλοροεί

Σχολιάζοντας την αποπομπή του Δ.Καμμένου η ΝΔ αναφέρει: «Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί. Στη φάση αυτή, η 'ομάδα των 53' επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου.

Αναμένεται, προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger