Εκρηκτική διαμορφώνεται η κατάσταση στα ανατολικά Ιεροσόλυμα, μετά την κήρυξη ιντιφάντας από την ισλαμιστική και τουρκόφιλη Χαμάς, για την υπεράσπιση των τζαμιών στο Όρος του Ναού από τους Ισραηλινούς, όπως διαδίδουν οι ακραίοι ισλαμιστές.

Το Όρος του Ναού, η ακρόπολη των Ιεροσολύμων, είναι το σημείο που βρισκόταν ο Ναός των Εβραίων που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ..

Όταν τα Ιεροσόλυμα καταλήφθηκαν από τους Άραβες μουσουλμάνους το 637 μ.Χ., αποφάσισαν να χτίσουν πάνω στα ερείπια του εβραϊκού ναού τον Θόλο του Βράχου (691 μ.Χ.) και από τότε να «καταλάβουν» την ακρόπολη ως δικό τους ιερό χώρο. Δίπλα ακριβώς έχτισαν και το Τέμενος Αλ Ακσά.

Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ υπάρχει συμφωνία, η οποία αναφέρει ότι το Όρος του Ναού θα είναι αποκλειστικά μουσουλμανικός τόπος λατρείας, παρά το γεγονός ότι είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων. Οι Εβραίοι δεν μπορούν να προσευχηθούν εκεί που ήταν κάποτε ο ναός τους, για αυτό και τους βλέπουμε να συνωστίζονται στο Τείχος των Δακρύων.

Το τελευταίο διάστημα οι μουσουλμάνοι υποπτεύονται ότι οι Ισραηλινοί θέλουν να αλλάξουν το καθεστώς που ισχύει στο Όρος του Ναού και να πάψει να είναι αποκλειστικά μουσουλμανικός τόπος λατρείας. Για αυτό επικαλούνται δηλώσεις και δράσεις ακτιβιστών φανατικών Εβραίων, ωστόσο, το κράτος του Ισραήλ δεν τους έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα.

Παλαιστίνιοι ισλαμιστές και τζιχαντιστές, που θεωρούν ότι υπερασπίζονται τα ιερά τζαμιά τους στα Ιεροσόλυμα, έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα βίας και τρομοκρατίας, μαχαιρώνοντας Ισραηλινούς ενστόλους και αμάχους. Μάλιστα με αφορμή όλο αυτό τον θρησκευτικό πόλεμο, η ισλαμιστική Χαμάς κήρυξε την Παρασκευή ιντιφάντα, αλλά στην πραγματικότητα κήρυξε τζιχάντ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter βλέπουμε το Σάββατο το πρωί εκατοντάδες τρελαμένους Παλαιστίνιους ισλαμιστές, φυσικά υποκινούμενους από τη Χαμάς, να έχουν βγει στους δρόμους της συνοικίας Σουάφατ στα ανατολικά Ιεροσόλυμα και να κραυγάζουν ρυθμικά «Αλλάχ Ακμπάρ».

Η τρέλα του τζιχαντιστικού (ιερού) πολέμου αρχίζει να εξαπλώνεται και στα Ιεροσόλυμα... Δείτε το βίντεο εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger