Τα καλά νέα της ημέρας!

Αυτές είναι καλές ειδήσεις και μακάρι να γίνουν πραγματικότητα και να έχουμε κάθε ημέρα τέτοιες περιπτώσεις.
Θυμόμαστε και γνωρίζουμε όλοι την θρυλική ελληνική εταιρία ξυλείας Shelman, η οποία κατέβασε ρολά πριν από περίπου δυο χρόνια, μην αντέχοντας άλλο την οικονομική κρίση. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον να ανοίξει ξανά, καθώς εντοπίζεται επενδυτικό ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης βιομηχανίας ξύλου Shelman, που ήταν παλαιότερα μία από τις μεγαλύτερες και αποδοτικότερες εταιρίες του ελληνικού χρηματιστηρίου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν τουρκικά και ελληνικά κεφάλαια, υπέβαλε στους εκκαθαριστές επίσημη πρόταση για την εξαγορά της βιομηχανικής μονάδας της Shelman στην Κομοτηνή. Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έχει δοθεί ήδη έγκριση για την εκποίηση της. Το εργοστάσιο αυτό είναι πιο σύγχρονο από την παλιά, μεγάλη βιομηχανική μονάδα της εταιρίας στα Βασιλικά Ευβοίας, που διαθέτει και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις.
Η πτώχευση της βιομηχανίας είχε προκληθεί από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που οξύνθηκαν με την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων απομίμησης ξύλου και την αυξανόμενη κυριαρχία του αλουμινίου. Ως μέτρο άμυνας, ο όμιλος μείωνε διαρκώς τις τιμές πώλησης των προϊόντων του, παρότι το κόστος παραγωγής αυξήθηκε, γεγονός που προκάλεσε συσσωρευμένες ζημιές και υψηλά χρέη, άνω των 140 εκατ. ευρώ. Παρά τις κινήσεις αναδιάρθρωσης η εισηγμένη εταιρία δεν κατόρθωσε να ορθοποδήσει.
Η διοίκηση της ελληνικής εταιρίας είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2013 ότι προϋπόθεση για τη διάσωση και την ανάκαμψη του ομίλου είναι η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της με την έλευση στρατηγικού επενδυτή, ή η αναδιάρθρωση του δανεισμού της, με κεφαλαιοποίηση τραπεζικών υποχρεώσεων και χρηματοδότησή με κεφάλαιο κίνησης.


press-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger