Χερσαία επίθεση στη Συρία ετοιμάζουν -σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters- οι σύμμαχοι του προέδρου Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων και των Ιρανών. 

Εκατοντάδες ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες με όπλα προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Συρία και η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να ενταχθεί στην επιχείρηση, ανέφεραν πηγές του Λιβάνου στο πρακτορείο.

Η χερσαία επίθεση στην οποία θα συμμετάσχει και ο συριακός στρατός θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

«Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές.

Οι πηγές δήλωσαν πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους αντάρτες.

Πούτιν: Βομβαρδίζουμε σε συντονισμό με τις ΗΠΑ

Οι επιχειρήσεις ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στο συριακό έδαφος γίνονται σε συντονισμό με το αμερικανικό Πεντάγωνο και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι ρωσικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων στην Συρία, τόνισε ωστόσο ότι η Ρωσία θα εξετάσει αυτές τις αιτιάσεις. 

«Όσον αφορά τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, είμαστε έτοιμοι για αυτό τον πόλεμο προπαγάνδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος. 

Την ίδια στιγμή πάντως, την έντονη ενόχληση της Άγκυρας εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί «τετελεσμένα γεγονότα» στη Συρία. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger