Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 34χρονου φερόμενου παιδόφιλου, ο οποίος αποπλανούσε ανήλικα στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Μόλη, ο οποίος συνελήφθη στις 13 Οκτωβρίου 2015 στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση ανηλίκου. Για αποπλανήσεις παιδιών είχε συλληφθεί και στο παρελθόν αλλά παρ’ αυτά κυκλοφορούσε ελεύθερος. Ο 34χρονος ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια, στα οποία έδινε χαρτζιλίκι. Κατά τη διάρκεια των αποτρόπαιων πράξεών του ασκούσε βία, ενώ συνήθως τα θύματα ήταν παιδιά από διαλυμένες οικογένειες.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14ετών κατά συρροή και εξακολούθηση και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών (26-10-2015 έως 26-4-2016), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των λοιπών ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger