Στη συνάντηση που μεταδόθηκε απευθείας από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, ο Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρίας.

Την εκτίμηση ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, όμως όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αξίζουν μια πολύ θετική αποτίμηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Αποκάλυψε επίσης ότι συζητείται πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Ολάντ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αντάρτες της Συρίας, με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και, φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Όμως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα αξίζει μια πολύ θετική αποτίμηση, τόσο το έργο του υπουργείου Άμυνας συνολικά, όσο και το έργο των ειδικών του Γενικού Επιτελείου και των αξιωματικών και των στρατιωτών που επιχειρούν» στη Συρία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Στη συνάντηση που μεταδόθηκε απευθείας από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, ο Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρίας. 

EURONEWS
Συνεχίζονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
«Εκτός από την πολεμική αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 25 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ» είπε ο Ρώσος υπουργός.
Σύμφωνα με τον Σόιγκου, όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.
«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού» απάντησε ο Πούτιν.
Έδωσε δε εντολή στον Σόιγκου να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ για το θέμα της Συρίας.
Από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασής της στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι στη χώρα αυτή, διευκρίνισε ο Πούτιν.
Υπό εξέταση η πρόταση για ένωση δυνάμεων
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αντάρτες της Συρίας, με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Στην τελευταία μου επίσκεψη στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος, ο κ. Ολάντ, εξέφρασε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, ότι είναι αναγκαίο να ενωθούν οι προσπάθειες τους στρατού του Άσαντ (του προέδρου της Συρίας) με εκείνες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού αν και επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και ποιος είναι ο επικεφαλής του», συνέχισε ο Πούτιν.
«Όμως, αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η στρατιωτική πτέρυγα της αποκαλούμενης υγιούς αντιπολίτευσης, τότε, αν ήταν δυνατόν να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του κοινού εχθρού --του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα, των τρομοκρατικών οργανώσεων-- τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καλή βάση για μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση στη Συρία», κατέληξε.
Η πρόταση του Ολάντ φέρεται να έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Πούτιν βρέθηκε στο Παρίσι για τη σύνοδο κορυφής με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο
.

Πηγή:naftemporiki.gr/ ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Sputnik

Δημοσίευση σχολίου

Blogger