Σε απολογία για την διαχείρηση της ελληνικής κρίσης από τον ίδιο και τους Ευρωπαίους, κατέληξε η ομιλία  του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ιστορική αυτή κοινή ομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ολάντ από τα πρώτα του λόγια, ανέλαβε την ευθύνη για τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Άνγκελα Μέρκελ και εγώ, μαζί με την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη, προωθήσαμε συζητήσεις που δυστυχώς απέτυχαν. Και τώρα βλέπουμε εικόνες εγκατάλειψης. Εγκαταλείψαμε μια χώρα που ο πολιτισμός της ακόμα μας φωτίζει. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να μιλήσουμε και για το χρέος, ώστε να βρούμε μια ολοκληρωτική λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ θαρραλέος και θέλησε να να διαβουλευτεί το λαό του, πριν συμφωνήσει».

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να αναφερθούν σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως στην οικονομική κρίση και την εμβάθυνση της Ευρωζώνης και την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger