Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το Πεντάγωνο αναφέρει την «προσέγγιση  ρωσικού «δορυφόρου-δολοφόνου»

Μεγάλο άγχος «έπιασε» το αμερικανικό  Πεντάγωνο όταν ο  ρωσικός δορυφόρος «Λουτς»,  εκτέλεσε μια ακατανόητη για τις ΗΠΑ, «τροχιά» πλησιάζοντας επικίνδυνα κοντά στο  αμερικανικό  στρατιωτικό δορυφόρο Intelsat, αναφέρει δημοσίευμα  .

Τότε στην αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία  πληροφοριών στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος δορυφόρος,  χτύπησε συναγερμός και πραγματοποιήθηκαν αρκετές  μυστικές συνεδριάσεις. Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση ήταν εμπιστευτική, έγινε γνωστό ότι στην ατζέντα περιείχε την έντονη   αμερικανική  ενόχληση  για την  «απρεπή συμπεριφορά»  του ρωσικού στρατιωτικού δορυφόρου.

Σημειωτέων ο ρωσικός δορυφόρος «πλησίασε» τον αμερικανικό δορυφόρο σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Στο διάστημα αυτή η απόσταση αυτή μεταφράζεται σε  δίπλα -δίπλα .

Οι Αμερικανοί ειδικοί επιστήμονες και  το Πεντάγωνο φοβούνται την διενέργεια «ηλεκτρονικής επίθεσης»,  την αδρανοποίηση του αμερικανικού δορυφόρου ή ακόμη την υποκλοπή των εκατομμυρίων μυστικών δεδομένων που είναι «φορτωμένα» στον συγκεκριμένο δορυφόρο. Μια  πιθανή υποκλοπή θα μπορούσε να «τινάξει στο αέρα»  το αμυντικό ηλεκτρονικό σύστημα των ΗΠΑ και ολόκληρης της δύσης.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι ειδικοί της εταιρείας Intelsat απέστειλαν αίτημα προς την ρωσική πλευρά , ζητώντας άμεσες εξηγήσεις .  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Space News, η απάντηση από την Μόσχα δεν έχει έλθει ακόμη ληφθεί.

«Αυτό δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά, και μας ανησυχεί», είπε ο Kay Sears, Πρόεδρος  της Intelsat Space News σε  συνέντευξη του.

Άλλες πληροφορίες εμφανίζουν σύμφωνα και με την  ρωσική τηλεόραση,  ότι η απόσταση του ρωσικού «δορυφόρου –δολοφόνου» να είναι πέντε χιλιόμετρα ! Είναι αλήθεια, ότι όταν  ένας δορυφόρος έχει  μια τέτοια προσέγγιση τότε όλα είναι πιθανά.

Σε γενικές γραμμές, οι τροχιές των  ρωσικών και των κινεζικών δορυφόρων, έχουν φέρει  το  αμερικανικό Πεντάγωνο σε  κατάσταση υστερίας. Σύμφωνα με  εμπειρογνώμονες του αμερικανικού στρατού , « είναι ορατός  ο κίνδυνος της ασφάλειας του αμερικανικού συστήματος δορυφόρων» από τους ρωσικούς  δορυφόρους «Cosmos».

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το καλοκαίρι του 2015 κλήθηκε να σχολιάσει τις «ανησυχίες» της Δύσης για τους δορυφόρους  «Cosmos-2504», δηλώνοντας ότι «δεν σχολιάζει  ταινίες επιστημονικής φαντασίας».

Σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα  pentapostagma.gr, (Οι «Δορυφόροι μάχης» που θα συμμετέχουν στον επερχόμενο διαστημικό πόλεμο), ο κόσμος ευρίσκεται  σύμφωνα ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες  στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου.  Μετά τις  απειλές για υβριδικό ,  οικονομικό , ενεργειακό , εμπορικό  πόλεμο  , ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη,  ο «διαστημικός  πόλεμος».

Συνολικά κοντά στη Γη αιωρούνται περίπου εκατό χιλιάδες αντικείμενα, ενώ  οι ενεργοί  ρωσικοί δορυφόροι  ανέρχονται στους 140. Ο ρωσικός δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά πριν ένα χρόνο .

Πριν κάποιους μήνες, η  βρετανική εφημερίδα Financial Times, δημοσίευσαν ένα άρθρο στην πρώτη σελίδα, κάτω από τον τίτλο «Ρωσικά αντι-δορυφορικά όπλα» αναφέροντας  ότι ο στρατός των ΗΠΑ, «παρατηρεί»   μυστηριώδες αντικείμενο, προσπαθώντας να εξάγει συμπεράσματα . Η εφημερίδα πρότεινε ότι, ίσως, το Κρεμλίνο έχει αναβιώσει το απόλυτο σχέδιο για την καταστροφή αμερικανικών δορυφόρων .

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς εκτελεί ο ρωσικός δορυφόρος . Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η τεχνολογία προσέγγισης σε τροχιά θα μπορούσε να έχει προφανώς στρατιωτικές χρήσεις.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger