Ο Iσπανός ιερέας Λούσιο Άνχελ Βαγιέχο Μπάλντα, μέλος του Opus Dei και γραμματέας της παρελθούσης Επιτροπής για την οργάνωση των οικονομικών και διοικητικών δομών της Αγίας Έδρας (COSEA) και η Φραντσέσκα Τσαουκί, μέλος της COSEA, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο για διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων.

Δύο μέλη της επιτροπής που συνέστησε ο πάπας Φραγκίσκος προκειμένου να μελετήσει μεταρρυθμίσεις στην Εκκλησία συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση τη Δευτέρα το Βατικανό.

Ο ισπανός ιερέας Λούσιο Άνχελ Βαγιέχο Μπάλντα, μέλος του Opus Dei και γραμματέας της παρελθούσης Επιτροπής για την οργάνωση των οικονομικών και διοικητικών δομών της Αγίας Έδρας (COSEA) και η Φραντσέσκα Τσαουκί, μέλος της COSEA, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, ανέφερε η ανακοίνωση. Η Τσαουκί αφέθηκε ελεύθερη σήμερα, αφού συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα, ανέφερε το Βατικανό.

Οι συλλήψεις γίνονται λίγες μόλις ημέρες πριν από την κυκλοφορία βιβλίων από δύο Ιταλούς συγγραφείς τα οποία, σύμφωνα με τους εκδότες τους, θα αποκαλύψουν νέα στοιχεία για σκάνδαλα του παρελθόντος στο Βατικανό.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger