Νέα προγνωστικά στοιχεία από τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού θέλουν τη χώρα μας τον φετινό χειμώνα να θάβεται σε μεγάλο μέρος της από χιόνια !!

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μας στοιχεία, ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα παγερός με ισχυρές χιονοπτώσεις ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Από τα τέλη του Νοέμβρη θα απασχολήσει τη χώρα μας η πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή για τον φετινό χειμώνα, η οποία θα φέρει πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια χώρα και κρύο στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ θα φέρει και χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. 

Στις αρχές του Δεκέμβρη χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν και να είναι και πυκνά, σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία ως και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. 

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org  όλα τα στοιχεία  θέλουν τον φετινό χειμώνα, να κατατάσσεται στους πιο παγερούς με τα περισσότερα χιόνια μέσα στα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον.

Σε αυτό σύμφωνα και με μετεωρολόγους του εξωτερικού, θα οφείλεται και το φαινόμενα Ελ Νίνιο το οποίο σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, θα φέρει κρύο τον χειμώνα με πολλές βροχές και χιονοπτώσεις που ίσως ''θάψουν'' πολλές περιοχές της χώρας μας.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger