Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, ο Μαρωνίτης Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Καρδινάλιος Μπεχάρα Μπουτρός Αλ Ραχί (Bechara Boutros Al Rahi), υποστήριξε κάθετα ότι το Ισλάμ έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για να καταλάβει την Ευρώπη: Με τη θρησκεία και τις γεννήσεις.

Ο Μαρωνίτης Πατριάρχης εξήγησε ότι οι μουσουλμάνοι θεωρούν τους χριστιανούς αδύναμους και πιστεύουν ότι επειδή δεν γεννάνε παιδιά και σπάνια ασχολούνται με τη θρησκεία, το Ισλάμ θα τους κατακτήσει εύκολα.

Δυστυχώς, είπε, οι μουσουλμάνοι λαμβάνουν σοβαρότερα τη θρησκεία τους από ό,τι οι περισσότεροι χριστιανοί και έτσι κερδίζουν έδαφος.

«Έχω ακούσει συχνά από μουσουλμάνους ότι ο στόχος τους είναι να κατακτήσουν την Ευρώπη με δύο όπλα: με την πίστη τους και τις γεννήσεις», δήλωσε ο Μαρωνίτης Πατριάρχης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ρωμαιοκαθολικό ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Famiglia Cristiana.

Για τους μουσουλμάνους, είπε ο Μαρωνίτης Πατριάρχης, «η άσκηση της πίστης τους είναι ουσιώδης και θεμελιώδης. Στη Σαουδική Αραβία θα πάνε στο τζαμί να προσευχηθούν την Παρασκευή, ακόμα και εάν χρειάζονται για να περπατήσουν δεκανίκι. Γνωρίζουν το Κοράνι απέξω και όταν μιλούν συχνά το επικαλούνται. Το ίδιο δεν ισχύει για τους χριστιανούς, που σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται στη Βίβλο ή στα διδάγματα της Εκκλησίας».

«Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι θέληση Θεού η αναπαραγωγή και σκοπός του γάμου είναι αυτός», εξήγησε. «Θεωρούν ότι με την αριθμητική υπεροχή θα πάρουν το πάνω χέρι».

Οι χριστιανοί, ωστόσο, «όλο και λιγότερο παντρεύονται και κάνουν λίγα παιδιά», υπογράμμισε.

Οι μουσουλμάνοι επίσης, σύμφωνα με τον Μαρωνίτη Πατριάρχη, θεωρούν οτιδήποτε δυτικό συνάμα και χριστιανικό. Οι δυτικές πολιτικές είναι για αυτούς χριστιανικές πολιτικές, μια νέα σταυροφορία. Για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής λένε ότι είναι απομεινάρια των σταυροφόρων και του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Ο 75χρονος Μαρωνίτης Πατριάρχης κατέκρινε τις αναποτελεσματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι μόνος τρόπος για να σταματήσει η προσφυγιά είναι να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία.

Εξήγησε ότι η τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος, εξαιτίας των τζιχαντιστών, ωθεί τους χριστιανούς και τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να αποδημήσουν.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να προστατευθούν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή είναι να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στην Παλαιστίνη. Οι ευρωπαϊκές χώρες τσακώνονται μεταξύ τους για πόσους πρόσφυγες η κάθε μία θα δεχθεί αλλά δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσει ο πόλεμος».

«Η Μέση Ανατολή αδειάζει και αφήνει ελεύθερο πεδίο στους φονταμενταλιστές και στους τρομοκράτες», επεσήμανε.

«Η Ευρώπη συζητά σχετικά με την υποδοχή των προσφύγων, για το ποιος θα πάρει δέκα χιλιάδες και ποιος θα πάρει τρεις χιλιάδες ανθρώπους, αλλά αυτό δεν μας βοηθά», είπε. «Η Ευρώπη πρέπει να επικεντρώσει στα αίτια της προσφυγιάς, δηλαδή στον πόλεμο».

«Μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς χάνει την ταυτότητά της. Υπάρχουμε στη Μέση Ανατολή εδώ και 2.000 χρόνια, 600 χρόνια πριν την άφιξη του Ισλάμ. Όπως η Ευρώπη συζητά για το πώς θα διατηρήσει την ταυτότητά της, το ίδιο πρέπει να γίνει και με εμάς», κατέληξε.

Ποιοι είναι οι Μαρωνίτες Χριστιανοί

Οι Μαρωνίτες αποτελούν εθνοτικοθρησκευτική κοινότητα που ανήκει στο ανατολικό χριστιανικό δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Πήραν το όνομά τους από τον ερημίτη Ιωάννη Μάρωνα και μετέπειτα Άγιο Μάρωνα (350-410 μ.Χ.), ο οποίος έζησε κοντά στο Όρος Ταύρος που βρίσκεται στην περιοχή της Απάμειας στη Συρία, τότε τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

O Άγιος Μάρωνας προσέλκυσε ένα μεγάλο πλήθος κάτω από τη δική του πνευματική καθοδήγηση, και οι μαθητές του σχημάτισαν τον πυρήνα της Μαρωνιτικής Εκκλησίας. Πνευματική κεφαλή της Εκκλησίας αυτής, μετά τον Πάπα, είναι ο Πατριάρχης (ο Λατίνος Πατριάρχης) Αντιοχείας και πάσης Ανατολής. Η λειτουργία της γίνεται στη συριακή γλώσσα, αν και η δημώδης γλώσσα των Μαρωνιτών είναι η Αραβική. Υπάρχουν ενδείξεις πως για αρκετούς αιώνες ανήκαν στους μονοθελήτες.

Το υψηλότερο ποσοστό Μαρωνιτών σε σχέση με άλλες θρησκείες καταγράφεται στον Λίβανο. Μαρωνιτικές κοινότητες συναντώνται επίσης στη Νότια Ευρώπη, καθώς και στη Νότια και Βόρεια Αμερική, όπου μετανάστευσαν κατά τον 19ο αιώνα, κατόπιν διώξεων.

Οι Μαρωνίτες παγκοσμίως υπολογίζονται σε 3.198.600.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger