Σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι έχει τεθεί και η Γερμανία. 

Η Γερμανική Αστυνομία αποφάσισε να εκκενωθεί το γήπεδο του Αννόβερο όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας Γερμανία – Ολλανδία υπό τον φόβο επίθεσης.

Μάλιστα, νωρίτερα υπήρξε ένα ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε σε δρόμο πέριξ του γηπέδου, ενώ τώρα υπάρχουν πληροφορίες για βαλίτσα που βρέθηκε στο γήπεδο και θεωρείται ύποπτη ότι περιέχει βόμβα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τον αγώνα θα παρακολουθούσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

Λίγη ώρα αργότερα εκκενώθηκε  και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.
«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.
Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.
Σύμφωνα δε με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ” όψιν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger